Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Misterioasa vizită a şefului Wagner la Moscova. Prigojin şi-a recuperat banii confiscaţi la percheziţii

Misterioasa vizită a şefului Wagner la Moscova. Prigojin şi-a recuperat banii confiscaţi la percheziţii

Evgheni Prigojin şi-a primit înapoi banii pe care autorităţile ruseşti i-au confiscat în timpul percheziţiilor din Sankt Petersburg, din timpul revoltei sale împotriva regimului de la Kremlin. Este vorba despre 10 miliarde de ruble, sute de mii de dolari în numerar şi cinci lingouri de aur.

Misterioasa vizită a şefului Wagner la Moscova. Prigojin şi-a recuperat banii confiscaţi la percheziţii
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2023   •   13:35

Publicaţia Fontanka.ru susţine că, pe data de 2 iulie, șoferul lui Prigojin a sosit la autoritățile competente pentru a ridica banii cu o procură oficială. În total, i s-au returnat 10 miliarde de ruble, sute de mii de dolari în numerar, precum și cinci lingouri de aur. 

Jurnaliștii scriu că, la început, nimeni nu avea de gând să returneze banii, dar apoi a intervenit forța majoră. Prigojin personal ar fi fost la Moscova weekend-ul trecut, unde a participat la unele întâlniri. 

Potrivit jurnaliștilor, șeful Wagner a trimis un șofer cu o misiune oficială la Sankt Petersburg pentru a colecta bani. Nu se știe cum s-a desfășurat procedura de virare a fondurilor, dar este puțin probabil să fi fost transferați banii. 

Articolul afirmă că în ziua percheziției, Prigojii nu a negat că banii ar fi ai lui. El a afirmat că această sumă a fost pregătită pentru a plăti salarii mercenarilor din Wagner, precum și pentru a distribui plăți rudelor celor care au murit în Ucraina. 

Ministerul Apărării al Federației Ruse a reziliat acordul cu compania lui Prigojin. Holdingul de catering Concord a fost implicat în livrarea de alimente pentru soldații ruși, în special pe teritoriul ocupat al Ucrainei. Acum, mii de lucrători au fost disponibilizați din companii.

 

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close