Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink De la Fake News la No-News! Răzvan Dumitrescu, la iThink: "Non-subiectele prind mai mult!"

De la Fake News la No-News! Răzvan Dumitrescu, la iThink: "Non-subiectele prind mai mult!"

În prima ediție a celei mai noi emisiuni lansate pe Antena 3 CNN, iThink, invitatul lui Iusti Fudulu a fost jurnalistul cu peste 30 de ani de experiență, Răzvan Dumitrescu. Acesta a comentat despre non-știrile care au inundat spațiul public.

De la Fake News la No-News! Răzvan Dumitrescu, la iThink: "Non-subiectele prind mai mult!"
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mar 2023   •   19:30

"Genul ăsta de non-subiecte, am remarcat că prind mai mult la public decât acele subiecte care ar trebui să-i intereseze pe oameni în cel mai înalt grad. Știi care erau evenimentele și știrile care făceau cel mai scăzut rating la un moment dat? Cele despre sistemul medical. Îți vine să crezi? Înainte de pandemie dacă le vorbeai oamenilor despre sistemul medical, despre neajunsuri, erau grave... și trebuie să te intereseze. Exact lucrurile care ar trebui să te intereseze în cel mai înalt grad, interesează foarte puțin populația. Ce zice politicianul acela care trebuie să le rezolve? Bine că nu-i interesează. Că n-am o presiune asupra mea să nu trebuiască să le rezolv", a explicat jurnalistul.

Răzvan Dumitrescu a vorbit și despre experții în devierea atenției publice de la lucrurile cu adevărat importante.

"Sunt convins că există consultanți și companii care stau în spatele oamenilor politici și își pun întrebarea: «Cum acopăr eu subiectul acesta pe care clientul meu nu-l stăpânește? Cum deviez atenția, ca să nu mai stea toată lumea focalizată pe el?» (...) E și foarte facil știind că publicul înghite mult mai ușor astfel de subiecte și are un apetit mult mai deschis pentru astfel de subiecte pentru că sunt la tot pasul, decât să stai să faci o anchetă care să-ți ia și 2-3 săptămâni. Spre asta au evoluat lucrurile", a mai spus jurnalistul.

Interviul poate fi urmărit integral în prima ediție a emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, pe Youtube și pe platformele de podcast. În fiecare duminică, de la 17:00, la Antena 3 CNN urmărește o nouă ediție, un nou subiect care îți deschide mintea și îți prezintă o perspectivă mai clară a lucrurilor care ne înconjoară, la iThink cu Iusti Fudulu.

Citeşte şi: Răzvan Dumitrescu, la iThink: "Dacă nu lupți pentru drepturile tale, le vei pierde treptat"

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close