Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alertă cu bombă la bordul unui avion pe aeroportul Otopeni | Echipele antitero intervin

Alertă cu bombă la bordul unui avion pe aeroportul Otopeni | Echipele antitero intervin

Un Airbus 321 al companiei Pegasus Air lines a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni, după o amenințare cu bombă la bord. La fața locului au fost mobilizate forțele de intervenție ale SRI.

de Cristi Popovici    |    17 Iul 2023   •   18:46

Update 22:03: După control amănunțit, autoritățile de la București au transmis că din punct de vedere pirotehnic, amenințarea cu bomba la bordul aeronavei Airbus 321neo, aparținând companiei Pegasus Airlines, nu se confirma. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 19:26: Traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează și se aterizează în siguranță, anunţă reprezentanții Aeroportului Internațional Otopeni.

"Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparținând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul – Dusseldorf, a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, la ora 17.54.

În prezent, instituțiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situații. Traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează și se aterizează în siguranță", transmit reprezentanții Aeroportului Otopeni. 

Alertă cu bombă la bordul unui avion pe aeroportul Otopeni | Echipele antitero intervin

Vorbim de un Airbus 321 al companiei Pegasus Air lines, o companie low-cost din Turcia, care a aterizat pe Otopeni în urmă cu 30-45min. Este un avion care trebuia să ajungă de la Istanbul la Dusseldorf, fără să aibă escală în România.

Doar că s-a întâmplat ceva în Turcia. Autoritățile de acolo au primit această amenințare  că la bordul avionului s-ar afla o bombă şi au anunțat pilotul. Pilotul, la rândul său, a anunțat turnul de control, cel mai apropiat aflându-se deasupra României, și a luat hotărârea să aterizeze pe Aeroportul Otopeni. La fața locului au fost mobilizate forțele de intervenție ale SRI.

Conform protocolului, toți pasagerii din aeronavă vor fi dați jos din avion, vor fi controlați de asemenea bagajele lor și la final, geniștii vor intra în avion pentru a face o inspecție amănunțită.

Turcia știm foarte bine că se confruntă de foarte mult timp cu amenințări teroriste, în special din partea organizației PEKK, așa că și această amenințare este luată extrem de în serios de autoritățile de la Ankara, care, iată, sunt în acest moment în colaborare cu autoritățile de la București pentru a vedea exact cât de reală este această amenințare cu bomba.

Anunţul Aeroportului Internațional Otopeni

"La data de 17.07.2023, turnul de control al Aeroportului Internațional Otopeni a fost informat de către pilotul unei aeronave, care a decolat din Istanbul, cu destinația Dusseldorf, despre faptul că, la aeroportul Istanbul, o persoană a anunțat că la bordul aeronavei se află un dispozitiv exploziv. A fost aprobată aterizarea de urgență pe AIHC Otopeni, pentru verificarea aeronavei", anunţă reprezentanții Aeroportului Internațional Otopeni

Anunţul Serviciului Român de Informații (SRI)

"Da, exista o amenințare cu privire la o aeronava care a aterizat in siguranță pe aeroportul Otopeni. Echipa pirotehnica a SRI implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zonă sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior sa fie controlata dpdv piro şi aeronava", a anunţat Serviciul Român de Informații

×
Subiecte în articol: alerta cu bomba aeroportul Otopeni
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close