Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Atacul cu arcul din Norvegia a fost un act terorist

Atacul cu arcul din Norvegia a fost un act terorist

Atacul cu arcul într-un magazin din Norvegia a fost un act terorist, au anunțat autoritățile locale, după interogarea autorului. 5 oameni au murit, și alți doi au fost răniți după ce bărbatul i-a atacat folosind arcul cu săgeți. Agresorul, un danez convertit la islamism, a fost arestat.

Atacul cu arcul din Norvegia a fost un act terorist
Sursa foto: Twitter/AmichaiStein1
de Alexandra Ionescu    |    14 Oct 2021   •   19:10

Atacul a avut loc într-un orășel aflat la 80 de kilometru sud de capitala Oslo. Indivirul a început să tragă la întâmplare într-un magazin, după care a luat-o la fugă. Polițiștii l-au prins după jumătate de oră, timp în care au închis 7 zone din oraș unde se credea că suspectul este pe fugă. Locuitorii au fost somați să rămână în case. La căutări s-au folosit zeci de mașini și două elicoptere.

Unul dintre răniți este un polițist care se afla în magazin, în timpul său liber. Este acum în spital, alături de un alt rănit în atac. Era 18:13, când autoritățile locale au primit mesaje din partea celor aflați în magazinul din Kongsberg care se plângeau că un individ se plimbă prin centru agitând o armă.

Suspectul a mai fost implicat, în trecut, în acte ilegale, acționând în diverse locații. Și acele locații fac obiectul investigațiilor poliției și sunt examinate de către criminaliști.

Încă nu se știe motivul din spatele atacului. Poliția încearcă să afle acum dacă individul a folosit doar un arc cu săgeți sau și alte arme. Locuitorii sunt însă revoltați după ce polițiștilor le-a luat 34 de minute să îl oprească pe bărbatul anchetat pentru terorism.

Autoritățile transmit acum că atacatorul este un bărbat danez, în vârstă de 37 de ani, stabilit în orașul Kongsberg. Acesta s-ar fi convertit la islamism și ar avea antecedente în baza de date a polițiștior, fiind urmărit pentru înclinații radicaliste.

Deși identitatea sa nu a fost dezvăluită până în acest moment, surse apropiate anchetei au declarat că a fost în contact cu serviciile sanitare norvegiene de mai multe ori.

 

×
Subiecte în articol: atac arc arc terorism
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close