Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Atentatul cu scrisoare-capcană de la Ambasada Ucrainei din Madrid | Plicul exploziv era adresat ambasadorului și a fost trimis cu poșta obișnuită

Atentatul cu scrisoare-capcană de la Ambasada Ucrainei din Madrid | Plicul exploziv era adresat ambasadorului și a fost trimis cu poșta obișnuită

Ucraina a sporit securitatea la reprezentanțele sale diplomatice în urma atentatului cu scrisoare-capcană produs la ambasada de la Madrid.

Atentatul cu scrisoare-capcană de la Ambasada Ucrainei din Madrid | Plicul exploziv era adresat ambasadorului și a fost trimis cu poșta obișnuită
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2022   •   18:45

Incidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a unui angajat al ambasadei, care a manipulat scrisoarea-capcană.

Aceasta era adresată ambasadorului ucrainean, Serghei Pogorelțev, menționează CNN, care citează Ministerul spaniol de Externe.

Ulterior, Mercedes Gonzalez, reprezentanta guvernului spaniol, a menționat că explozia i-a provocat victimei "o rană foarte mică la degetul inelar al mâinii drepte".

Angajatul s-a deplasat singur la spital pentru a primi îngrijiri.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că "oricine s-a aflat în spatele atacului nu va reuși să-i intimideze pe diplomații ucraineni sau să oprească munca lor zilnică de consolidare a Ucrainei și de contracarare a agresiunii rusești".

Ultimele informații apărute în urma investigației autorităților spaniole arată că plicul cu explozibil a sosit prin poșta obișnuită și nu a fost scanat înainte de a fi deschis.

În urma exploziei, care s-a produs în jurul orei locale 13, autoritățile de la Madrid au activat protocolul antiterorist și au izolat zona în care se află ambasada.

Perimetrul de securitate a fost restrâns ulterior.

Elementul care-i intrigă pe anchetatori este faptul că scrisoarea-capcană nu a fost supusă filtrelor de securitate ale ambasadei.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close