Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Gospodării în pericol de inundaţie la Roşia Montană. Peste 150 de oameni s-au autoevacuat deja

Gospodării în pericol de inundaţie la Roşia Montană. Peste 150 de oameni s-au autoevacuat deja

Sunt efectuate controale de urgenţă la mai multe baraje din ţară, după ce s-a descoperit o fisură în barajul lacului de acumulare Tăul Mare.

Gospodării în pericol de inundaţie la Roşia Montană. Peste 150 de oameni s-au autoevacuat deja
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2022   •   18:48

Peste 250 de gospodării riscă să fie inundate. 158 de oameni s-au autoevacuat deja, în timp de alţi 100 refuză să îşi părăsească locuinţele.

La mai bine de 70 de ore de când s-a dat alarma, autorităţile fac tot fel de prospecţii cu vedere la ce pericole pot apărea.

Autorităţile le-au recomandat localnicilor să se autoevacueze.

Ministrul Mediului a anunţat că vor urma verificări la toate barajele de capacitate mică din ţară după incidentul de la Roşia Montană.

CNSU, anunţ privind calitatea construcției și siguranței exploatării barajelor din România

"În contextul incidentului petrecut în data de 01.10.2022 la barajul lacului de acumulare Tăul Mare din județul Alba care a impus adoptarea urgentă a unor acțiuni de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roșia Montană, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în format hibrid Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în vederea adoptării unor măsuri imediate în scopul preîntâmpinării unor evenimente asemănătoare.

Prin Hotărârea nr. 42 din 03.10.2022 a CNSU sunt dispuse măsuri necesare verificării tehnice a calității construcției și siguranței exploatării barajelor aflate pe teritoriul României", anunță Executivul.

×
Subiecte în articol: inundatie Rosia Montana fisură baraj
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close