Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN O nouă criză ameninţă lumea din cauza cererii crescute de biocombustibili | Cerinţele Comisiei Europene

O nouă criză ameninţă lumea din cauza cererii crescute de biocombustibili | Cerinţele Comisiei Europene

Comisia Europeană ar putea cere cât de curând înlocuirea benzinei și motorinei cu biocombustibili. Ce criză ar putea genera cererea crescută de combustibili alternativ şi cât de poluanți sunt ei, de fapt.

O nouă criză ameninţă lumea din cauza cererii crescute de biocombustibili | Cerinţele Comisiei Europene
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    22 Mar 2023   •   21:00

Potrivit unui studiu relizat de Comisia Europeană, în 2016, se vorbește despre cât de prietenoși cu mediul sunt acești biocombustibili. Astfel, un litru de biodiesel produs din rapiță emite în atmosferă de 1,2 ori mai multe gaze de seră față de un litru de motorină clasică.

Cel produs din soia emite în atmosferă de două ori mai multe gaze cu efect de seră. De asemenea, biocombustibilul fabricat din ulei de palmier emite de trei ori mai mult gaz nociv decât motorina clasică.

Mai mult decât atât, procesele de producție ale acestor combustibili alternativi implică multă resursă umană, consum mare de energie și arderi mari de combustibili fosili, adică din nou poluare.

Acum, companiile din domeniu fac cercetări pentru a produce carburanți din resturile alimentare. Aceștia ar fi, de fapt, combustibilii cu adevărat prietenoși cu mediul.

Chiar şi aşa, Comisia Europeană ar putea cere cât de curând înlocuirea benzinei și motorinei cu biocombustibili.

Acest context prevestește şi o criză a uleiului de gătit, tocmai din cauza cererii din ce în ce mai mari de biocombustibil fabricat în special din materiile prime din care se fabrică și uleiurile de gătit.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close