Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dovada cruzimii rușilor şi imaginile dezastrului din Cernihiv, oraşul atacat cu bombe de 500 de kg

Dovada cruzimii rușilor şi imaginile dezastrului din Cernihiv, oraşul atacat cu bombe de 500 de kg

Ruşii au transformat oraşul Cernihiv într-o ruină. Săptămâni la rând au stat la porțile lui şi-au bombardat tot ce au putut. Cratere imense au apărut în mijlocul cartierelor de blocuri. N-au avut milă nici de copii, nici de bătrâni. Acolo au ajuns şi trimișii speciali Antena 3, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, care vin cu detalii de ultimă oră.

Dovada cruzimii rușilor şi imaginile dezastrului din Cernihiv, oraşul atacat cu bombe de 500 de kg
Sursa foto: Colaj Antena 3 - Cristi Popovici / Facebook Viorica Tătaru
de Cristi Popovici    |    11 Apr 2022   •   18:47

Timp de aproape o lună mai multe sate din regiunea Cernihiv, nordul Ucrainei, a fost sub controlul trupelor rusești. 
Cei care au apucat să se ascundă au stat în subsolurile blocurilor săptămâni la rând, ceilalți care au vrut să fugă, mulţi dintre ei, la fel cum am văzut în Irpin şi în Bucha au fost fugăriți pe stradă, vânați pe stradă şi uciși.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Stadionul echipei de primă ligă din Cernihiv a fost bombardat în cel mai barbar mod cu putință.

"Mă bucur foarte mult că sunteți aici. Noi vrem ca toată lumea civilizată să vadă ce au făcut agresorii ruşi pământului nostru natal, unor oameni pașnici care locuiau aici fără să facă rău nimănui, pământului unde noi ne-am născut", ne spune un oficial ucrainean

Aşa arată craterul lăsat în urmă de o bombă de 500 de kg care a fost aruncată din avion pe stadionul echipei din Cernihiv.

Două astfel de proiectile extrem de puternice au fost aruncate, unul aici în mijlocul gazonului, altul a distrus tribuna principală. În plus şi o bibliotecă a fost distrusă. Vorbim de o bibliotecă care a rezistat în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, dar a fost nimicită de atacurile rușilor acum câteva săptămâni.

Sute de civili au murit şi alte sute de persoane sunt date dispărute. Mii de oamenii şi-au părăsit casele şi au plecat spre zone mai sigure.

Zeci de blocuri au fost bombardate în Cernihiv la începutul lunii martie şi avem aici dovada cruzimii rușilor, s-a tras atât din avioane cât şi de la sol , artilerie grea, tancuri, sute de oameni şi-au pierdut viaţa în aceste săptămâni de război. doar aici în Cernihiv peste 700 de civili au murit fie în timpul bombardamentelor fie în urma rănilor suferite.

49 de civili au murit doar în acest bloc, blocul distrus în totalitate. A fost o ploaie de bombe peste acest bloc, un bloc distrus în totalitate, zeci de răniţi. Autorităţile spun că suntem în faţa unui dezastru asemănător celui de la Bucha, dacă nu mai grav.

Am ajuns şi în Novosilovska, un sat de lângă Cernihiv, un sat efectiv ras de pe faţa pământului de bombardamentele rușilor. Timp de 2 săptămâni au stat forţele armate ale Rusiei în acest sat şi au distrus absolut fiecare casă.

"Pe 8 martie casa mea a fost complet distrusă de ruşi. În mijlocul zilei casele ne-au fost bombardate fără milă. Pe 11 martie la 5 dimineaţa a venit avionul şi totul a luat foc. Am fost 11 persoane care am stat într-un buncăr, iar apoi ne-am mutat în biserică. Aici este locul unde a căzut o bombă", ne spune un localnic.

Soldații îi caută pe cei care au fost prinşi sub dărâmături. Riscul este extrem de mare pentru rușii care au împânzit locurile din care s-au retras cu mine anti-personal. Autorităţile vor să reconstruiască totul atunci când se va termina războiul.

×
Subiecte în articol: cristi popovici Costi Pahonțu Ucraina
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close