Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Ţipați în gura mare la televizor să vină ajutoare" | "Sunt copii morți de foame, copii care mor de frig". O româncă stabilită în Turcia cere ajutor

"Ţipați în gura mare la televizor să vină ajutoare" | "Sunt copii morți de foame, copii care mor de frig". O româncă stabilită în Turcia cere ajutor

Românii care au trecut prin infernul din Turcia fac mărturii cutremurătoare. Gina Camelia Akbaş locuieşte de mulţi ani în Adana, unul din oraşele afectate de cele două cutremure puternice, şi spune că de peste 40 de ore stă în maşină.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2023   •   18:47

"De aproape 40 și ceva de ore stăm în mașină, intrăm în casă doar când avem necesități. A fost ceva îngrozitor. A fost ceva groaznic, o experiență foarte groaznică. Ne-am speriat. Slavă Domnului, la mine în cartier nu a căzut niciun bloc", a spus românca.

"Dormeam la 4:20 dimineața. Soțul meu mă ținea de mâini și se ruga la Dumnezeu să se oprească. Eu țipam că îl rog frumos să oprească cutremurul și cutremurul nu se mai oprea. Se zdruncina lustra, patul, şifonierul, tot. A fost o experiență groaznică.

După aceea am ieșit afară din casă, am ieșit pe stradă. Aici plouă foarte mult, era ploaie", a relatat ea.

Citeşte şi: Cutremur în Turcia şi Siria | Peste 5.000 decese şi 25.000 de răniţi | Erdogan a declarat stare de urgență timp de trei luni

"Vreau să vă spun că provincia Elbistan este rasă de pe fața pământului, toate casele sunt la pământ și nici acolo nu au apă, nu au curent. Nu au căldură", a mai spus Gina Camelia Akbaş, marţi, la News Hour with CNN.

"Vă rog foarte mult țipați în gura mare la televizor să vină ajutoare (...). E cumplit, sunt copii morți de foame, sunt copii care mor de frig. Noi nu rezistăm la frigul care este afară".

Cutremurule care au zdruncinat Turcia şi Siria au ucis deja mii de oameni, iar multe persoane sunt încă blocate sub moloz.
 

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close