Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un dezvoltator imobiliar de lângă Bucureşti vinde case cu 3 bitcoin bucata. În Piteşti, un tractor s-a dat cu 45 de Elrond, criptomoneda românească

Un dezvoltator imobiliar de lângă Bucureşti vinde case cu 3 bitcoin bucata. În Piteşti, un tractor s-a dat cu 45 de Elrond, criptomoneda românească

Cel puţin un milion de români au investit până acum în monedele virtuale. În ultimul an şi jumătate, valoarea Bitcoin, spre exemplu, cea mai cunoscută criptomonedă s-a mărit de 15 ori.

Un dezvoltator imobiliar de lângă Bucureşti vinde case cu 3 bitcoin bucata. În Piteşti, un tractor s-a dat cu 45 de Elrond, criptomoneda românească
de Cristi Popovici    |    16 Noi 2021   •   18:59

În aceste condiţii, tot mai mulţi afacerişti vând şi cumpără în monede virtuale. În Bucureşti, un dezvoltator imobiliar vinde case cu 3 bitcoin bucata, iar în Piteşti, un client a cumpărat un tractor cu 45 de Elrond, o critomonedă românească. 

Suntem în comuna Mogoşoaia, din judeţul Ilfov, unde un dezvoltator imobiliar construieşte mai multe locuinţe care vor folosi tehnologie verde. Preţul uneia pleacă de la 180 de mii de euro. Deşi nu sunt gata, cumpărătorii l-au contactat deja, mai ales că plata se poate face şi în monede virtuale.

"Pe dreapta grup sanitar, pe stânga bucătărie, în faţă un living cu doua zone, dining şi televizor. Aici vom avea geamuri generoase 2m pe 2m fiecare", spune dezvoltatorul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tot mai mulţi români folosesc criptomonede pentru a face tranzacţii. În Piteşti, un client a cumpărat un tractor folosind Elrond, o monedă virtuală sută la sută românească.

"Un astfel de tractor valorează 13.900 dolari, 45 de Elrond. Toate produsele pot fi valorificate prin piața de criptomonede", spune patronul de tractoare.

Potrivit specialiștilor, sunt cel puţin un milion de români care fac sau au făcut tranzacții cu criptomonede. Cea mai cunoscută este Bitcoin, a cărei valoare a crescut de 15 ori din martie anul trecut până acum. 60.000 de dolari este valoarea unei monede Bitcoin.

"Poti cumpara Bitcoin şi de 100 de lei.  Dacă investeşti 100 de lei vei avea 100 de lei plus evoluția pozitiva 5-10% sau 500%, atunci tu câștigi la investiția pe termen lung", spune George Rotariu,  CEO Bitcoin România.

Sunt însă şi riscuri. Anul trecut, în 24 de ore, piaţa criptomonedelor s-a prăbuşit la jumătate, în doar două zile. Aproape 100 de miliarde de dolari s-au evaporat din conturile celor care deţineau monede virtuale. Anul acesta, însă, piaţa a crescut până la niveluri record, un bitcoin ajungând şi la 70 de mii de dolari.

×
Subiecte în articol: București bitcoin
Parteneri
PPE nu mai vrea sa interzică mașinile pe benzină și motorină în UE
x close