Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Iepuraşul, mai scump ca niciodată. Preţurile jucăriilor au crescut cu 20%

Iepuraşul, mai scump ca niciodată. Preţurile jucăriilor au crescut cu 20%

Iepuraşul de Paşte este mai modest ca niciodată. Din cauza scumpirilor în lanţ, bugetul pentru jucării rareori mai trece de 150 de lei de familie, spun reprezentanţii magazinelor de profil.

Iepuraşul, mai scump ca niciodată. Preţurile jucăriilor au crescut cu 20%
Sursa foto: Antena 3
de Raluca Bîrcă    |    20 Apr 2022   •   18:44

 Anul acesta, iepuraşul de Pate este ceva mai modest.

Reprezantanţii unui magazin de jucării ne transmit că în medie, coşul de cumpărături nu a depăşit saptămâna aceasta 150 de lei de copil.

Astfel, coşul cu daruri conţine maximum două jucării. Chiar şi cele mai ieftine costă peste 30 de lei.

O bunică este în cautarea unui dar potrivit pentru nepoata ei, dar care să se încadreze într-un buget de maximum 100 de lei.

Majoritatea oamenilor spun că preţurile jucăriilor au crescut cu 20%, mai ales când vine vorba despre jucării calitative.

Cele din lemn au înregistrat scumpiri şi mai mari, din cauza costurilor crescute pentru materia primă.

Jucăriile reprezintă una dintre categoriile cele mai afectate de problemele de apro­vizionare. Pentru că şi transportul sau procesul de producţie sunt mai costisitoare. Iar la noi, 90% dintre jucării provin din import.

Epoca jucăriilor româneşti a apus în 2007, înainte de criză. Din industria jucăriilor autohtone a mai ramas doar o mână de colecţionari.
 

×
Subiecte în articol: Iepuraş scumpiri Paste preturi jucarii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close