Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini cu un Paşte de vis petrecut într-un loc unic în lume | Petreceri maraton la festivalul tradiţiilor din Maramureş

Imagini cu un Paşte de vis petrecut într-un loc unic în lume | Petreceri maraton la festivalul tradiţiilor din Maramureş

În a doua zi de Paște, turiștii din Maramureș au fost răsfățați de gazde cu o nouă zi de petreceri, de data aceasta la un festival tradițional, unde meșterii populari și-au etalat creațiile unice în lume, iar artiștii locului au cântat și dansat cât a fost ziua de lungă.

Imagini cu un Paşte de vis petrecut într-un loc unic în lume | Petreceri maraton la festivalul tradiţiilor din Maramureş
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    17 Apr 2023   •   21:06

Fermecați de frumusețea locului, vizitatorii au promis că vor reveni și vor recomanda Maramureșul și prietenilor de acasă. În Sighetul Marmației, a doua zi de Paște a fost prilejul ideal pentru ca turiștii să iasă din pensiuni și să viziteze Festivalul Paști în Maramureș.

"E prima dată când ajung, dar e frumos mai ales că se păstrează tradițiile", spune un bărbat venit din Călărași.

În tot acest timp meșterii populari și-au prezentat creațiile unice celor prezenți. Este al 10-lea în când festivalul adună mii de turiști din toate colțurile lumii.

"Este un festival prin care noi dorim să promovăm valorile și obiceiurile satului tradițional Maramureșean", spun organizatorii.

După ce s-au înfruptat din bunătăți, în ziua de Paște, toată lumea a trecut la ore pe ritmurile ceterașilor.

"Oamenii sunt impresionați de aceste tradiții și obiceiuri, de ceea ce oferă satele maramureșene", spune Vasile Moldovan, primar Sighetu Marmației.

În această seară majoritatea turiștilor pornesc spre case, dar rămân cu amintirea unui Paște de vis petrecut într-un loc unic în lume.

×
Subiecte în articol: Maramureș
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close