Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Instagram va blura fotografiile nud trimise de copii în mesajele directe

Instagram va blura fotografiile nud trimise de copii în mesajele directe

Instagram testează noi instrumente care să ducă la reducerea interacţiunilor între copii şi prădători sexuali sau escroci pe platformă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   19:42

Şefii de la Meta au observat o tendință alarmantă în care escrocii conving adolescenții să le trimită fotografii nud și apoi le spun că vor posta imaginile online dacă victimele nu le trimit bani.

Noua funcţionalitate ar urma să blureze imaginile nud trimise în mesaje directe și să anunțe utilizatorii atunci când interacționează cu cineva care a fost implicat în activități de "sextorsiune" financiară.

Anul trecut, Meta a colaborat cu centrul național pentru copii dispăruți și exploatați pentru a dezvolta un instrument care le permite tinerilor să creeze o amprentă digitală unică pentru imaginile explicite pe care doresc să fie retrase de pe internet.

Creștere a cazurilor de "sextorsiune" în rândul copiilor

O creștere foarte mare a cazurilor de copii constrânşi să plătească după ce au fost îndemnaţi să trimită imagini cu caracter sexual, un fenomen cunoscut sub numele de "sextorsiune", se înregistrează în Statele Unite ale Americii.

Majoritatea cazurilor au vizat băieţi. Reprezentanții Agenției precizează că majoritatea operaţiunilor de "sextorsiune" provin din afara SUA, în principal din Nigeria şi Coasta de Fildeş. Acestea încep în general în grupuri de discuţie şi pe site-uri de jocuri online, cu persoane ce utilizează identităţi feminine false. 

Victimele sunt convinse să trimită imagini cu ele cu caracter sexual, iar apoi sunt ameninţate cu publicarea acestor fotografii, dacă nu va fi plătită o sumă de bani, potrivit FBI.

×
Subiecte în articol: Instagram fotografii fotografii nud copii
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close