Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Interviu cu Robert Glinţă, cel mai rapid înotător din istoria României

Interviu cu Robert Glinţă, cel mai rapid înotător din istoria României

România ridică privirea din pământ şi ţinteşte tot mai sus. Robert Glinţă a devenit campion european la nataţie, fiind cel mai rapid înotător din istoria României. Sportivul doboară record după record la o disciplină considerată o cauză pierdută, într-o ţară care a închis rând pe rând bazinele. Acum se pregăteşte intens să urce pe podium la olimpiada de la Tokio. Cu nenumărate medalii şi titluri, la 25 de ani, Robert Glinţă spune că povestea lui este abia la început şi va scrie istorie pentru România.

Interviu cu Robert Glinţă, cel mai rapid înotător din istoria României
de Nadina Câmpean    |    03 Iun 2021   •   21:03

Glinţă este primul. Gonzalez e al doilea, Christou şi Ndoye Brouard la egalitate.

Robert Glinţă, cel mai rapid înotător din istoria României

Pentru prima oară în istorie, drapelul României a fost arborat pentru titlul de campion european. Un tânăr sportiv din Argeş a redeschis un capitol închis pentru ţara noastră. 

"Asta a fost cel mai îmbucurător lucru, că am reuşit să cobor sub timpul meu de record naţional şi să mă aflu într-un trend ascendent în performanţă. Asta este cel mai important şi cel mai satisfăcător lucru, că toată munca depusă dă în sfârşit roade şi ştim că suntem pe calea cea bună", spune Robert.

Povestea marelui campion a început în urmă cu 16 ani, în Argeş

În urma unui incident în urma căruia îşi putea pierde viaţa, părinţii au decis că a venit momentul să înveţe să înoate. Avea numai 9 ani şi nu bănuia nimeni ce surprize avea să-i rezerve viitorul. 

"La vârsta de 12 ani am obţinut prima medalie naţională, la vârsta de 14 ani primul record naţional si la vârsta de 16 ani am câştigat medalia de bronz la Festivalul Olimpic al Tneretului European, o competiţie europeană de juniori  puternică la acel nivel", povesteşte tânărul campion.

Iar de atunci medaliile au curs. În ciuda faptului că ţara noastră oferă cu greu condiţii decente de antrenament. Bazinele unde se antrenau marii campioni sunt acum epave cu lacăte pe uşă. 

"Niciodată nu am fost foarte pretenţios şi îmi aduc aminte că de-a lungul timpului îmi spuneam chiar mie, că atâta timp cât există apa în bazin este tot ce am nevoie pentru a mă antrena", mărturiseşte Robert.

Crescut într-o familie de sportivi, la 20 de ani concura deja cu cele mai mari nume din nataţia mondială la Olimpiada de la Rio. 

"Pentru mine, acea finală a fost un bonus uriaş şi a contat foarte mult ca experienţă. Experienţă de pe urma căreia mi-am extras şi îmi extrag fîn continuare foarte multă încredere, motivaţie şi energie pentru a ajunge cel puţin în acelaşi loc", adaugă Robert Glinţă, campion european la înot.

Urmează acum Olimpiada de la Tokio, care vine cu noi provocări, mai ales după un an în care o bună bucată de timp bazinele de înot au fost închise. 

Robert Glinţă speră să se întoarcă acasă cu medalia de aur deşi competiţia din Japonia va fi mai dură ca niciodată. 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close