Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Medicul care a devenit înger pentru copiii răniți din Nikolaev, mărturii cutremurătoare: "Pe doi dintre ei n-am reuşit să-i salvăm din cauza rănilor"

Medicul care a devenit înger pentru copiii răniți din Nikolaev, mărturii cutremurătoare: "Pe doi dintre ei n-am reuşit să-i salvăm din cauza rănilor"

Alexandru Plitkin, şeful spitalului din Nikolaev, a devenit îngerul copiilor. De când a început războiul, aleargă de la un caz la altul. Un băieţel rănit tocmai a fost adus cu ambulanţa, dintr-un sat bombardat de ruşi. Bucăţi dintr-o rachetă i-au intrat în corp.

Medicul care a devenit înger pentru copiii răniți din Nikolaev, mărturii cutremurătoare: "Pe doi dintre ei n-am reuşit să-i salvăm din cauza rănilor"
de Cristi Popovici    |    31 Mar 2022   •   18:38

"Iată un fragment de şrapnel. Aici avem toată talpa. Osul este distrus. Copilul va fi pregătit pentru operaţie. Nu plange! O să-ţi arătăm şi ţie pozele mai târziu. Acum o chemăm pe mama, să vină să te ia. Totul se va rezolva", explică medicul.

În oraş, se aud sirenele care anunţă un posibil atac aerian. Băieţelul este luat cu targa şi dus la subsol. Operaţia este amânată, iar copilul trebuie să suporte durerile.

"A sunat din nou alarma la Nicolaev. Bebelusii sunt luati de asistente, de medici si dusi in adapostul subteran. Sunt imagini cutremurătoare. Micuţii sunt luaţi în braţe şi duşi, în grabă, în incubatoarele din subsol. Aici, fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire. Medicii încearcă să-şi menţină calmul. Iar mamele plâng şi se roagă ca teroarea să se termine", spune trimisul special Antena 3 în Ucraina Cristi Popovici.

La doar 8 ani, Dima trebuie să suporte chinuri greu de descris. Este rănit grav la picior. Se îndrepta cu familia spre biserică când o rachetă a explodat lângă ei. Şi părinţii lui sunt în spital. În altul însă. Aici, este cu bunica.

"Copilul şi tatăl mergeau spre biserică, iar mama venea în întâmpinare. Deodată, s-a produs o explozie. Au sărit bucăţi peste tot. Dima a luat-o la fugă, iar tatăl l-a acoperit din spate. Tata a fost rănit în piept, Dima are piciorul frânt. Acum, tata este internat într-un spital cu mama, iar eu cu nepotul sunem aici", explică bunica micuțului.

În ciuda eforturilor supraomeneşti ale medicilor, doi copii au murit din cauza rănilor provocate de bombardamente.

"Pe doi dintre ei n-am reuşit să-i salvăm din cauza rănilor grele. Astăzi, avem aici 3 copii care se reabilitează. Am făcut operaţii complicate, iar copiii işi revin treptat. Se află mereu in buncăr pentru că au suferit şi o traumă psihologică", spune Alexandru Plitkin, medic sef spitalul de pediatrie din Nicolaev.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close