Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Urgia naturii a făcut prăpăd în România. ANM anunţă când vom scăpa de ploi

Urgia naturii a făcut prăpăd în România. ANM anunţă când vom scăpa de ploi

A fost rupere de nori în Capitală şi în mai multe zone din ţară. Meteorologii au emis o serie de avertizări cod roşu şi cod portocaliu de vreme severă, dar lucurile par să se îndrepte în perioada următoare. Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM ne oferă toate detaliile.

Urgia naturii a făcut prăpăd în România. ANM anunţă când vom scăpa de ploi
Sursa foto: pexels.com
de Claudia Popovici    |    14 Iun 2022   •   18:46

"Am avut fenomene specifice instabilității atmosferice care au devenit destul de intense.

Într-adevăr, în această după-amiază, inclusiv în zona Capitalei, pentru că a fost o linie de instabilitate care s-a dezvoltat chiar dinspre zona montană până spre sudul Munteniei și a determinat candidați foarte importante de apă.

Însă ne putem liniști pentru orele următoare. Dacă va mai ploua în zona Capitalei, va mai ploua în averse slabe.

Nimic asemănător cu ce s-a întâmplat în această după-amiază.

Pentru mâine și poimâine, putem spune că vremea va deveni în general frumoasă.

Astfel de fenomene vor fi mult în diminuare și în restrângere.

Un eveniment sau evenimente asemănătoare mai pot apărea spre sfârșitul acestei săptămâni, când din nou înfrânt atmosferic va traversa teritoriul țării noastre și va determina vreme instabilă dinspre regiunile nord-vestice către cele sud-estice. Practic va traversa țara", a spus Elena Şerban, meteorolog în cadrul ANM. 

Referitor la aerul polar care vine dinspre Europa, aceasta a precizat: 

"Este foarte probabil ca valul masa de aer tropical în intensificare la momentul acesta și în zilele următoare, pe jumătatea sudică a Europei să ajungă și în zona țării noastre la începutul săptămânii viitoare.

Cumva dacă ne vom afla sub influența acesteia fenomenele specifice instabilității atmosferice vor fi mult diminuate, pentru că nu permit dezvoltarea lor, dar nu putem promite acest lucru pentru că în continuare aerul rece.

Prezent în zona de nord a Europei va mai pătrunde și în zona țării noastre și, în consecință, știți bine că atunci când aceste 2 mase de aer se dislocă una pe cealaltă apar fenomene specifice instabilității atmosferice, care pot deveni extreme pentru anumite zone", a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea News Hour with CNN de la Antena 3. 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close