Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "În Irpin oamenii și-au îngropat vecinii în fața blocurilor"

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "În Irpin oamenii și-au îngropat vecinii în fața blocurilor"

Trimişii speciali Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu, au ajuns în Irpin, unul dintre orașele atacate masiv de trupele rusești. Cel puţin 300 de civili au fost uciși de ruşi în această regiune în ultimele 35 de zile.

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina: "În Irpin oamenii și-au îngropat vecinii în fața blocurilor"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    07 Apr 2022   •   19:36

În Irpin, localnicii şi-au îngropat morții în parcuri. Prinși pe stradă de invazia rușilor, zeci de oameni n-au avut nicio șansă. Au fost executați pe loc.

Cei mai norocoși s-au ascuns în subsolurile blocurilor şi au supraviețuit acolo 35 de zile. Fără curent sau căldură, la foc de lemne făcut în butoaie, oamenii au rezistat.

Timp de mai bine de o luna, rușii au jefuit sute, mii de apartamente. 

În Irpin fiecare casă sau subsol de bloc este inspectat de armata ucraineană şi, chiar şi acum, la aproape o săptămână de când oraşul a fost eliberat, încă mai sunt descoperite ororile lăsate în urmă de ruşi. 

Imaginile dezastrului lăsat în urmă sunt apocaliptice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe lângă clădiri distruse, tancuri şi multă tehnică militară incendiată mai sunt şi imagini cutremurătoare cu mormintele din parcuri.

În acest parc aflat într-un cartier rezidențial sunt 6 morminte, însoțite de plăcute unde scrie numele şi blocul în care au locuit persoanele ucise în urma atacurilor rusești.

Acest cartier a fost ţinta rușilor care au intrat cu tancurile prin parc şi au lovit nemilos toate blocurile. Mai mult, acest cartier a fost şi ţinta unor atacuri aeriene. 

Ucrainenii sunt în plin proces de cercetare a posibilelor crime de război comise de trupele rusești în zonele din nordul Kievului.

Rușii şi-au schimbat obiectivele şi îşi concentrează atacurile în estul Ucrainei, pentru aşa-zisa eliberare a regiunilor Luhansk şi Doneţk. Localitățile de aici sunt bombardate zi şi noapte, fără oprire, spre disperarea localnicilor.

Aproximativ 4,3 milioane de ucraineni au fugit din ţară până acum de teama războiului.

×
Subiecte în articol: cristi popovici Constantin Pahonţu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close