Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum vor arăta noile pensii, după ce va fi aprobată legea la care lucrează ministerul Muncii

Cum vor arăta noile pensii, după ce va fi aprobată legea la care lucrează ministerul Muncii

Sunt peste 5 milioane de pensionari care așteaptă ca pensiile să le fi recalculate. Deocamdată sunt reevaluate dosarele apoi vor fi introduse în baza de date. Antena 3 a obținut date concrete despre cum vor arăta noile pensii după ce va fi aprobată legea la care lucrează ministerul Muncii.

Cum vor arăta noile pensii, după ce va fi aprobată legea la care lucrează ministerul Muncii
de Silvian Trandafir    |    03 Sep 2021   •   19:00

Reforma pensiilor la care lucrează ministrul Muncii Raluca Turcan va împărți pensionarii în două tabere. Pe de o parte vom avea pensionarii a căror pensie va crește chiar și cu câteva sute de lei în câțiva ani, iar de cealaltă parte vom avea pensionarii a căror pensia va fi înghețată.

Cum vor arăta noile pensii după ce va fi aprobată legea pensiilor

Mai exact, în cazul a doi pensionari, foști contabili, dacă unul dintre ei are o pensie de 1.450 lei, iar cel de al doilea are o pensie de 1.000 de lei, amândoi cu un singur punct de pensie, atunci potrivit noi reforme pensia cea mare va rămâne înghețată până când pensia cea mică va ajunge la același nivel.

Astfel, pensionarul cu pensia mai mare va avea veniturile înghețate câţiva ani, iar pensionarul cu pensia mai mică va câștiga aproximativ 450 de lei.

În România sunt cinci milioane de pensionari care așteaptă recalcularea pensiilor, iar în acest moment dosarele de pensionare sunt reintroduse și evaluate într-o bază de date virtuală.

După finalizarea evaluării va începe recalcularea pensiilor, adică prin 2023. Primii bani din recalcularea pensiilor ar ajunge la pensionari în 2025, dacă Guvernul se va ține de programul acestei legi.

 

×

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close