Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scene erotice, filmate în cupola Observatorului Astronomic din București. Managerul spune că avea nevoie de bani

Scene erotice, filmate în cupola Observatorului Astronomic din București. Managerul spune că avea nevoie de bani

Este scandal după ce scene erotice filmate la Observatorul Astronomic din Capitală au apărut in spaţiul public. Scenele au fost filmate în cupola Observatorului, cu acordul conducerii.

Scene erotice, filmate în cupola Observatorului Astronomic din București. Managerul spune că avea nevoie de bani
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Cristi Popovici    |    22 Noi 2021   •   18:58

Angajaţii sunt revoltaţi că directorul instituţiei a fost de acord cu filmarea pe care o consideră imorală şi un afront la adresa standardelor unui loc destinat educaţiei. La rândul său, managerul spune că avea nevoie de bani din închirierea spaţiului şi că nu ştia exact ce urma să se filmeze în cupola unde amplasat telescopul spaţial.

Scenele fierbinti au fost filmate in urma cu o luna in cupola observatorului Vasilea URseanu. Pentru inchirierea spatiului, Muzeul Bucuresti a obtinut 1.000 de euro.

Decizia ca filmările erotice să aibă loc într-un spaţiu cu însemnătate istorică i-a revoltat pe angajaţii instituţiei. Mai ales că marile muzee ale lumii permit filmări pentru producţii artistice în condiţii foarte stricte, care pun în valoare operele de artă sau valoarea instituţiilor, nu le pun într-o lumină proastă.

"În acea cupolă unde s-au filmat acele scene de sex, noi predăm olimpicilor care pleacă la Olimpiada de Astronomie Internaţională şi se întorc cu aurul în ţară. Nu putem să acceptăm ca locul în care noi aducem copii, tineri, părinţi, unde povestim despre univers, cer, stele, planete, să se filmeze aşa ceva", spune Elisabeta Petrescu, astronom European Space Agency.

"Colegul nostru care a fost acolo ne-a trimis informaţii şi imagini îngrijorătoare. Nu este normal să se întâmple acest lucru în locuri din acestea. Sunt alte locuri din oraş unde se pot filma scene de genul acesta, nu în monumente istorice", a mai declarat aceasta.

"Se vorbeşte despre Venus ca fiind o 'căcărează' pe cer, se vorbeşte despre astrologie, nu astronomie"

Angajaţii mai acuză şi că replicile folosite sunt denigratoare şi nu se ridică la nivelul unui loc destinat educaţiei.

"Se vorbeşte despre Venus ca fiind o "căcărează" pe cer, se vorbeşte despre astrologie, nu astronomie. Dacă vă puteţi imagina, locul unde s-au pus bazele astronomiei în România se vorbeşte despre astrologie", reclamă Elisabeta Petrescu.

Conducerea Muzeului Bucureşti spune că oricine poate închiria spaţiu în incinta Observatorului Astronomic, în limita unor reguli. Cât despre scenele pentru adulţi: "În solicitarea primită nu s-a menționat niciodată existența unor scene erotice în cadrul filmărilor ce urmau să aibă loc."

Chiar dacă în cererea de filmare nu s-a precizat că vor fi sau nu scene sexuale, ele există, iar angajaţii instituţiei au semnalat conducerii acest fapt încă înainte de apariţia înregistrării.

×
Parteneri
Huiduieli, la concertul Coldplay din București: Manelistul Babasha a cântat cu trupa
x close