Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Serghei, bărbatul care și-a pierdut soția și copiii în măcelul făcut de ruși la Irpin, și-a povestit drama la CNN | Prezentatoarea și translatorul au izbucnit în lacrimi

Serghei, bărbatul care și-a pierdut soția și copiii în măcelul făcut de ruși la Irpin, și-a povestit drama la CNN | Prezentatoarea și translatorul au izbucnit în lacrimi

Povestea tatălui care și-a pierdut soția și copiii la Irpin, lângă Kiev, a făcut înconjurul lumii și a fost amplu popularizată de presa occidentală, fiind publicată pe prima pagină a cotidianului The New York Times.

Serghei, bărbatul care și-a pierdut soția și copiii în măcelul făcut de ruși la Irpin, și-a povestit drama la CNN | Prezentatoarea și translatorul au izbucnit în lacrimi
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2022   •   18:54

Această relatare despre brutalitatea și lipsa de umanitate a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina a fost, de asemenea, reflectată la CNN, unde Serghei Perebyinis, tatăl îndoliat, a povestit cum a aflat că a rămas fără familie.

Instantaneul cu civilii uciși în timp ce încercau să fugă din calea rușilor a fost surprins de fotoreporterul The New York Times iar Serghei a aflat cumplitul adevăr chiar din fotografia de presă, distribuită pe rețelele sociale

Imaginea a fost publicată necenzurat, pentru că editorii publicației au considerat că ororile războiului nu trebuie mascate.

"Era o persoană foarte veselă. Era directorul financiar al unei mari companii americane. Petreceam mult timp împreună, în familie. Iubeam bicicletele. Iarna mergeam la schi. Îi plăcea grădinăritul, la căsuța noastră de la țară", povestește Serghei despre soția sa, Tatiana.

Serghei e singurul rămas în viață pentru că nu a rămas în Irpin ci a fost nevoit să se ducă în est, să îşi salveze mama, aflată în Donețk, orașul natal de unde a mai fugit de război o dată, cu toată familia, în 2014.

"Îmi pare rău că te-am lăsat singură", i-a spus soției la telefon, în timp ce o ajuta să îşi planifice fuga, cu o seară înainte de tragedie.

Tatiana avea lucrurile împachetate, mașina familiei pregătită plus un ajutor - pe Anatol, voluntar la biserică.

N-au putut trece podul pe jumătate dărâmat cu mașina, așa că au alergat, expuși exploziei bombelor, până când toți patru au fost puși la pământ.

"Am încercat să îi găsesc online, pentru că foloseam în familie geo-localizarea. Și ne urmăream pe Google Maps. Şi în dimineața aceea, am observat că sunt într-un loc neobișnuit. Apoi, 20 de minute mai târziu, telefonul ei se mutase în altă zonă, un spital din Kiev. Și mi-am dat seama că ceva se întâmplase", rememorează bărbatul.

Fotografia șocantă - făcută de un fotoreporter New York Times la câteva secunde după masacru - a ajuns pe Twitter. Până să afle vești de la spital, Serghei și-a recunoscut familia după bagaje.

"Erau doi copiii ca oricare alții. Nikita era mai mare, avea 18 ani, era în al doilea an de facultate. Studia să devină IT-ist. Fetița mea avea 9 ani. Îi plăcea să danseze, să picteze, învăța engleza. Erau copii normali. Veseli", spune Serghei.

Rămas fără familie, el nu mai are nimic de pierdut. Luptă la periferia Kievului și spune că va sta acolo până în ultima clipă.
 

×
Subiecte în articol: serghei Perebyinis cnn New York Times
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close