Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii dau iama în pături și lumânări | Ce soluții au găsit, speriați de criza energetică

Românii dau iama în pături și lumânări | Ce soluții au găsit, speriați de criza energetică

Speriaţi de criza energiei, românii caută cu disperare soluții pentru a reuși sa facă față la iarnă. Sute de mii de pături electrice au fost vândute până acum atât în România cât și la nivel european.

Românii dau iama în pături și lumânări | Ce soluții au găsit, speriați de criza energetică
Sursa foto: Gettyimages | Joe Raedle / Staff
de Ioana Mircea    |    30 Sep 2022   •   19:06

Iarna bate la ușă, iar românii se pregătesc serios pentru asta. Oamenii caută cu disperare soluții pentru a reuși să facă față temperaturilor scăzute.

Una dintre aceste soluții este cumpărarea de pături electrice. Atât românii, cât și europenii au cumpărat până acum sute de mii de astfel de pături.

Cea mai ieftină pătură electrică poate să coste 90 de lei, iar în funcţie de dimensiuni, preţul urcă până la câteva sute de lei. Nu e puţin, dar oamenii spun că oricum sunt mai avantajoase decât încălzirea întregii locuinţe.

Vânzările au crescut considerabil de la sfârșitul verii și până acum, iar managerii se așteaptă ca cererea să fie și mai mare în următoarea perioadă, mai ales că paturile electrice au și un consum redus de energie.

"Foarte mulți clienți sunt interesați să își încălzească anumite părți ale corpului și atunci optează pe varianta de pături, de produse care încălzesc spre exemplu picioarele sau spatele și sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Consumă foarte puțin, dar încălzesc ceea ce ne interesează cel mai mult: parțile corpului și nu camera", a povestit Daniel Apostol manager magazin.

Și pentru că românii sunt inventivi și știu să facă haz de necaz, pe rețelele de socializare au apărut metode inedite prin care iți poți încălzi locuința: "noua centrală, teracota, lumânări la putere", iar hashgurile #facturalagaze sau #facturalaelectricitate adună nenumărate postări.

Situația nu este roz nici la nivel internațional. Criza energiei îi determină pe europenii din țări precum Grecia sau Bulgaria să cumpere pături electrice din China, relatează Bloomberg.

Cererile zilnice ale cumpărătorilor europeni au crescut de cinci ori, iar majoritatea oamenilor solicită livrarea urgentă.

×
Subiecte în articol: criza energetica
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close