Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Spitalul Universitar din București, sufocat de cazuri COVID-19. Pacienții stau pe holuri

Spitalul Universitar din București, sufocat de cazuri COVID-19. Pacienții stau pe holuri

O echipă Antena 3 a surprins imagini cutremurătoare de la Spitalul Universitar Bucureşti, acolo unde oamenii stau pe tărgi chiar şi pe holuri, întrucât nu mai sunt locuri. Sunt peste 2000 de apeluri în aşteptare pentru testare COVID-19.

Spitalul Universitar din București, sufocat de cazuri COVID-19. Pacienții stau pe holuri
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    28 Sep 2021   •   18:49

Valul 4 al pandemiei aduce azi un record absolut de îmbolnăviri. Peste 11 mii de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore .

Reamintim, doar în noiembrie anul trecut am mai depăşit 10.000 de cazuri pe zi, şi atunci, nu am atins asemenea cifre.

Tot 11 mii de oameni sunt internaţi, iar aproape 1.300 au ajuns la terapie intensivă.  În acest context, în camerele de gardă ale spitalelor se muncește ca pe un front de război.

O echipă Antena 3 a surprins imagini cutremurătoare la  la Spitalul Universitar Bucureşti. Oamenii stau pe tărgi chiar şi pe holuri, întrucât nu mai sunt locuri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Peste 2000 de apeluri în aşteptare pentru testare COVID-19

O situaţie similară e şi la ambulanța Bucureşti Ilfov unde sunt acum, peste 2000 de apeluri în aşteptare, apeluri care nu vor putea fi preluate azi. Apeluri care vin de la anumite adrese unde locuiesc mai mulți membri ai familiei, care au nevoie de testări în vederea diagnosticării bolii.

Alice Grasu, manager al serviciului de Ambulanță Bucureşti-Ilfov a precizat că apelurile pentru testare cresc de la o oră la alta, iar timpii de aşteptare depășesc, uneori, 72 de ore.

 „În acest moment în aşteptare sunt 2.210cazuri. Ele cresc de la o oră la asta pentru că, oamenii continuă să sune. Numărul de apeluri pentru testare este foarte mare, iar timpii de aşteptare depășesc uneori 72 de ore. Au fost chiar şi adrese cu 11 persoane care au solicitat testare", a spus Alice Grasu, manager al serviciului de Ambulanță Bucureşti-Ilfov care a precizat că la Ambulanță Bucureşti-Ilfov sunt 46 de echipaje pentru testare şi 72 de echipaje pentru urgenţă.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close