Antena 3 CNN Emisiuni News Magazine Alexandru Rafila, despre vârful sezonului gripal: "Vom încerca să plătim munca suplimentară a medicilor de familie"

Alexandru Rafila, despre vârful sezonului gripal: "Vom încerca să plătim munca suplimentară a medicilor de familie"

Alexandru Rafila face o analiză a situaţiei sanitare din România şi spune că va căuta o soluţie pentru a plăti medicii de familie care lucrează cu mult peste norma de patru cazuri pe oră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2023   •   14:14

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre vârful sezonului gripal și despre măsurile care urmează să fie adoptate, în vederea ameliorării situației sanitare.

Referitor la problema medicilor care sunt depășiți de numărul pacienților care îi vizitează în cabinete, Alexandru Rafila a dezvăluit că se gândește la o soluție care să vină în sprijinul celor care depășesc cu mult norma de patru cazuri pe oră.

"Acesta este contractul pe care medicii îl au cu Casa de Asigurări de Sănătate. 

Au la dispoziție 28 de consultații pe care le pot face zilnic. Sigur că pot să consulte și mai mulți pacienți. Dar este vorba despre consultațiile care sunt decontate de CNAS

O să discutăm și vom stabili dacă, în această perioadă, se poate face o excepție de la acest contract.

Se consideră că o consultație durează minim 15 minute și, în aceste condiții, nu poți să faci mai mult de patru pe oră.

Sunt și situații în care medicii de familie pot să realizeze servicii de telemedicină, să monitorizeze pacienții sau să dea sfaturi de la distanță", declarat Alexandru Rafila, în exclusivitate, la Antena 3 CNN.

Ministrul Sănătății a mai declarat că va analiza numărul solicitărilor primite de medicii de familie și va adopta o măsură pentru decontarea consultațiilor suplimentare.

"Prin urmare, trebuie să găsim o soluție. Voi verifica dacă într-adevăr solicitările către medicii de familie depășesc numărul consultațiilor stabilite prin contract.

Aceste consultații pot fi efectuate, dar nu sunt decontate. De aceea, trebuie să găsim o soluție", a încheiat ministrul Sănătății care şi-a exprimat speranţa că la sfârţitul acestei luni gripa va intra pe un trend descendent.

×
Citește mai multe din News Magazine
» Vezi toate știrile din News Magazine
Cele mai noi știri
Parteneri
x close