Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Prof. dr. Dorin Sarafoleanu: "Românul are în el cromozonul Gică contra"

Prof. dr. Dorin Sarafoleanu: "Românul are în el cromozonul Gică contra"

Doctorul Dorin Sarafoleanu, unul dintre marii specialiști în ORL ai României, a vorbit, într-un interviu acordat jurnalistului Radu Tudor despre pandemia de coronavirus.

Prof. dr. Dorin Sarafoleanu: "Românul are în el cromozonul Gică contra"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    02 Ian 2022   •   22:18

"Este un virus nou şi cu totul necunoscut pentru întreaga lume medicală a planetei. El a venit brusc. Ca toate marile epidemii care au făcut ravagii pe globul pământesc vine tot dinspre zona asiatică, nu s-a ştiut nimic despre el. Patologia gravă, mortalitate foarte mare şi aş putea spune că atât medicina românească cât şi medicina celorlalte ţări n-a prevăzut acest lucru", a spus profesorul Sarafoleanu, o simitate medicală a României.

Prof. dr. Dorin Sarafoleanu, despre COVID-19: Nu există un tratament 100% eficace, dar vaccinul este soluţia

"Lumea medicală şi-a dat seama că trebuie să se unească(...). Toată lumea întreagă, mai ales cei reticenţi în ceea ce priveşte vaccinarea, de ce acest vaccin a apărut aşa repede, într-un an, în timp ce vaccinurile vechi, clasice, au apărut după 4-5 ani de zile. Răspunsul este foarte simplu. 

Atunci nu exista inteligenţa artificială, nu existau mijloacele actuale de cercetare, nu se pleca de la acest nivel de cunoştinţe", a spus Dorin Sarafoleanu la emisiunea "Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor".

Medicul Dorin Sarafoleanu are 85 de ani: "Am trăit jumătate din viaţă cu masca pe faţă"

"Masca te apără şi pe tine de virusul pe care un alt om ţi-l poate transmite şi îl apără şi pe cetăţeanul respectiv. E o invenţie extraordinară.

Dacă aş avea un talent literar aş ridica o odă măştii care a făcut cel mai mare serviciu în această pandemie, alături de marii specialişti al lumii în epidemiologie", a precizat medicul.

Sarafoleanu: "Românul are în el cromozonul Gică contra"

"Toate stau în educaţie, în comunicare", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Dorin Sarafoleanu coronavirus
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close