Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Marcel Ciolacu: "Nu numai corupția ucide, dar și incompetenţa și negijența. Sper ca USR să răspundă penal pentru cum a gestionat sistemul de sănătate"

Marcel Ciolacu: "Nu numai corupția ucide, dar și incompetenţa și negijența. Sper ca USR să răspundă penal pentru cum a gestionat sistemul de sănătate"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a comentat evoluția partidelor politice din România şi încrederea românilor la vot în urma unui sondaj de opinie realizat de Avangarde. Referitor la USR acesta a spus că speră ca cei care au dat dovadă de incompetență în gestionarea sistemului de sănătate să răspundă penal.

Marcel Ciolacu: "Nu numai corupția ucide, dar și incompetenţa și negijența. Sper ca USR să răspundă penal pentru cum a gestionat sistemul de sănătate"
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Claudia Popovici    |    05 Dec 2021   •   22:58

Potrivit sondajului la întrebarea dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile pentru parlament, PSD are 40%, PNL 17%, AUR 15%, USR 11%, UDMR 5%, PMP 4%, PPUSL 4%, PRO ROMÂNIA 1%, ALDE 1%, altele 2%.

Întrebat ce părere are despre aceste procente, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor a spus:

„Eu îmi doresc o guvernare eficientă. Este evident că este o stabilitate în Parlament. Nu faci astfel de alianțe dacă nu dorești să faci şi reforme. Marile coaliţii spre acest lucru trebuie să se îndrepte să deblochezi lucrurile la fondurile europene, infrastructura, sănătatea".

Referitor la domeniul Sănătăţii şi la certificatul verde de vaccinare liderul social democrat spune că cel mai îndreptățit să vorbească despre aceste măsuri este Alexandru Rafila.

„Am avut întâlniri cu ambasadorii țărilor nordice şi mi-au spus că primele lucruri pe care le-au comunicat au fost reacțiile adverse apoi ce înseamnă vaccinarea. La noi a fost o neîncredere în autorități. Cum a condus USR ministerul Sănătăţii este inadmisibil. Văd că tot mai scot capul de parcă nu au fost la guvernare. Tot ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate şi nu numai cu COVID, neaccesul bolnavilor cronici la sistemul de sănătate şi altele eu sper să răspundă penal pentru aceste lucruri. Am văzut că în Franţa au început pentru că nu numai corupția ucide dar şi incompetența şi neglijenta. Când îţi asumi asemenea demnități trebuie să te uiți în oglindă dacă faci faţă sau nu mai ales în momente atât de grele pentru România", a spus Marcel Ciolacu la Antena 3. 

Referitor la alianța cu PNL, liderul PSD a spus: "când faci o asemenea alianță trebuie să ai temele foarte clare. Am început să lucrăm şi cu domnul preşedinte Florin Cîţu şi cu domnul prim ministru Nicolae Ciucă şi se pare că încet, încet o echipă pentru binele României.

Întrebat dacă în această intenție de vot identifică speranța pusă în PSD sau este rezultatul unor guvernări neperformante Ludovic Orban- Florin Cîţu în raport cu opoziția social democraților

Când ai 82% direcția României greșită este evident că performața guvernării a fost dezastruoasă. E un efort comun şi PSD plătește anumite note de plată pe care nu le-a consumat. Am avut de ales să lăsăm România să se ducă într-o direcție greșită în continuare sau să intervenim cu specialişti noştri şi să ne asumăm acest ministere esențiale să încercam ce este de salvat", a spus Marcel Ciolacu la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu USR
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close