Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Raed Arafat, precizări despre regulile la înmormântări

Raed Arafat, precizări despre regulile la înmormântări

Secretarul de stat, Raed Arafat a comentat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire" moderată de Radu Tudor la Antena 3, protocolul de înmormântare a persoanelor decedate de COVID-19.

Raed Arafat, precizări despre regulile la înmormântări
de Claudia Popovici    |    06 Apr 2021   •   20:46

Jurnalista Oana Zamfir i-a adresat o intrebare lui Raed Arafat privind diferenta dintre o persoană iesită din izolare după 14 zile fără test şi o persoană decedată de COVID-19. 

Oana Zamfir: Care este logica pentru care o persoană poate să iasă din izolare după 14 zile fără test și este considerată vindecată pe când o persoană care a decedat, chiar și la mai mult de 14 zile după confirmarea cu COVID-19 nu poate să fie dusă la groapă cu tot ritualul creștin?

Raed Arafat a precizat că răspunsul că nu există logică şi urmare unei discuţii cu autorităţile s-a decis modificarea ordinului pentru ca înmormântările să se facă în conformitate cu obiceiurile fiecăruia.

"Aici pot să vă spun că au fost două discuții pe această temă. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi la Ministerul de Interne cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi la finalul discuției a fost că toată lumea este de acord inclusiv INSP că trebuie modificată această regulă.

"Vrem măsuri sanitare mai uşoare"

Dacă la început lucrurile nu erau clare ele s-au clarificat și trebuie modificată regula să devină mai flexibilă, mai permisivă ca oamenii să poată să facă lucrurile cum cer obiceiurile, respectând unele reguli sanitare.

Acest lucru a plecat de la discuția respectivă cu colegii de la Ministerul Sănătății că urmează să se discute pentru modificarea ordinului. Este un ordin emis de ministerul Sănătăţii", a spus Arafat.

El a mai precizat că dacă se decide ca regulile să rămână aşa cine hotărăşte să iasă în faţă oamenilor si să explice. Aici ne referim la specialişti care trebuie să vorbească în acest sens, sau să spună ca până acum se considera că era risc şi acum nu mai este.

×
Parteneri
Alertă ANM: Cod portocaliu de averse torenţiale! Unde plouă de rupe
x close