Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Vasile Dîncu: "Există în Europa, la nivelul întregii echipe NATO, un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară"

Vasile Dîncu: "Există în Europa, la nivelul întregii echipe NATO, un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară"

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, declară că e un deficit de înzestrare militară în unele ţări NATO şi este nevoie de continuarea sprijinului pentru statele din vecinătatea estică.

Vasile Dîncu: "Există în Europa, la nivelul întregii echipe NATO, un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    19 Mai 2022   •   21:03

"În ceea ce privește pericolul de la Marea Neagră este pentru România o provocare la adresa securității naționale, pentru că este spațiul nostru de siguranță.

Această prezență în Insula Șerpilor sigur că ne îngrijorează, dar nu ne îngrijorează numai pe noi. Este îngrijorarea pe care o împărtășim cu întreaga Alianță Nord Atlantică", a spus ministrul Vasile Dîncu într-un interviu acordat Antena 3.

Ministrul Apărării: Ne îngrijorează prezenţa Rusiei pe Insula Şerpilor

"Nu numai că este blocată o țară -Ucraina - în ceea ce privește exporturile la Marea Neagră, dar este vorba și de faptul că circulația internațională în acest moment este blocată în mare măsură în Marea Neagră", a mai spus ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a participat, marţi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) în formatul miniştrilor Apărării din statele membre ale UE.

"În acest moment există în Europa, la nivelul întregii echipe NATO, un deficit în ceea ce privește înzestrarea, de aceea s-a pus foarte serios problema pe trei direcții. 

În primul rând refacerea stocurilor. Acesta este un lucru foarte important, cu încercarea tot mai serioasă de a crea sinergii împreună cu statele europene(...).

A a doua cale sigur că a fost mobilitatea militară și s-a vorbit foarte mult și despre stimulente financiare.

Sper să se ia în această perioadă hotărâri importante la Bruxelles privind posibilitatea de achiziții rapide", a mai spus ministrul Apărării, adăugând că se doreşte o procedură mai simplă la achiziţii militare în UE.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close