Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Digitalizare la centrele pentru Protecția Copilului din Braşov

Digitalizare la centrele pentru Protecția Copilului din Braşov

Aproximativ 40 de centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov au fost digitalizate. 

Digitalizare la centrele pentru Protecția Copilului din Braşov
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    05 Oct 2022   •   12:55

Astfel, toate documentele se pot depune și semna online, fără să mai existe cozi și drumuri inutile. Totodată, întreg procesul a fost simplificat. 

Proiectul a fost realizat cu fonduri europene nerambursabile, cu o valoare totală de şase milioane de lei.

Instituția pentru asistență socială și protecția copilului din Brașov este prima la nivel național care s-a digitalizat. Toate centrele subordonate precum casele de tip familial, locuințele protejate, centrele pentru persoane adulte și centrele de plasament, sunt conectate la sistemul digital ConectX.

"Am accesat 6 milioane de lei în cadrul a două proiecte în care atât instituţiile CJ, cât şi celelalte instituţii subordonate, mă refer la cele cinci şi spitale şi DGASPC, au devenit primele instituţii care astăzi sunt într-un proces de digitalizare.

Am toată convingerea că acest proces va duce la uşurarea muncii şi în acelaşi timp la foarte multe economii din punct de vedere al investiţiilor bugetare", a explicat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Avantejele pe care le oferă digitalizarea sunt vizibile. S-au redus timpii de aşteptare, angajatul sau reprezentantul unui centru nu trebuie să mai vină cu mapa de documente la direcția DGASPC, iar semnarea şi depunerea documentului se face electronic și se încarcă în sistem.

Cel mai mare avantaj este în cazul adopțiilor, unde timpii de depunere a documentelor s-au redus.

De la începutul lunii iulie au fost transmise și soluționate aproape 30.000 de documente cu ajutorul noului sistem.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close