Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Primul muzeu din România care poate fi vizitat printr-un joc video. Investiția depășește 10.000 de euro

Primul muzeu din România care poate fi vizitat printr-un joc video. Investiția depășește 10.000 de euro

România are primul muzeu care poate fi vizitat prin intermediul unui joc video. Acesta se alfă la Brașov și își așteaptă curioșii vizitatori.

Primul muzeu din România care poate fi vizitat printr-un joc video. Investiția depășește 10.000 de euro
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    18 Noi 2022   •   22:05

Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov poate fi vizitat din orice colț al lumii prin intermediul unei aplicații interactive. Aceasta folosește tehnologia realității augmentate pentru a oferi un tur complet virtual. 

Vizitatorii au de îndeplinit mai multe etape de tip puzzle și astfel vor afla totul despre istoria familiei Mureșenilor. Costul proiectului s-a ridicat la 53 de mii de lei.

Turul virtual permite o vizită cât se poate de reală. Aplicația a fost foarte apreciată de elevii care au accesat-o, bucurându-se astfel de o serie de enigme.

"Îi îndemnăm pe vizitatori să vină la noi la muzeu, să acceseze de acasă aplicația și astfel să ne cunoască altfel decât prin maniera tradițională", a declarat Cristina Seitz, manager proiect.

 

×
Subiecte în articol: Brașov muzeu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close