România Inteligentă este o emisiune despre solutiile inteligente de servicii publice, de digitalizare în sectorul privat și în cel institutional, despre alternative moderne si inovative pentru managementul traficului sau al deșeurilor sau utilizări ale Inteligentei Artificiale și metode de reformare a relatiei cu cetateanul / contribuabil. Emisiunea prezentata de Cătălina Porumbel şi Adrian Ursu este zilnic de luni până vineri, de la ora 09:40, şi vinerea de la ora 16:30.
România Inteligentă
20 Iun, 13:01
Ivan Bogdan Gruia, noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, susține că România este pregătită să fie digitalizată, însă este mult de lucru la acest capitol.
Autorităţile caută soluţii pentru producătorii locali şi pentru centre de stocare a mărfurilor, a spus marţi ministrul Adrian Câciu, la Conferinţa România Inteligentă, arătând de unde pot agricultorii să ia bani pentru finanţare.
Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a fost prezent la Conferința Națională “Digitalizarea pieţelor model de bune practici în administraţia locală”, organizată de Antena 3 CNN, în cadrul proiectului România Inteligentă, și a discutat cu producătorii români prezenți la eveniment.
Conferința Națională “Digitalizarea pieţelor model de bune practici în administraţia locală” a avut loc marți, 20 iunie 2023, începând cu ora 9:30 la Bucuresti, Hotel Sheraton.
ROM-2, al doilea satelit românesc, proiectat și construit de elevii unui liceu din Bucureşti a fost lansat pe orbită cu ajutorul companiei Space X, deținută de Elon Musk. Iată cum arată şi ce ştie să facă.
Pe lângă școli, grădinițe și spitale, cetățenii unei comunități au nevoie și de investiții care să le aducă bunăstare, iar un exemplu de administrație care a ținut cont de acest aspect este Primăria Codlea, care a demarat numeroase proiecte utile pentru localnici.
Premieră în rândul clădirilor de birouri din România: un campus de la noi din ţară a lansat prima aplicaţie care digitalizează toate funcţionalităţile clădirii începând cu cele de bază, precum partea de acces, dar și experiențele oferite chiriașilor.
ROMBAC 1-11 este primul avion de pasageri, cu reacție, construit în România. Primul zbor oficial de prezentare a aeronavei a avut loc în luna septembrie a anului 1982, pe aeroportul Băneasa.
La Cluj-Napoca are loc cea de-a 10-a ediție a evenimentului care pune din nou România pe harta mondială a tehnologiei: Techsylvania! Cei prezenţi la eveniment au testat cele mai noi gadgeturi şi au avut ocazia să asiste la conferinţele unor invitați de excepție, printre care creatorul celei mai ultilizate aplicaţii de navigare.
Timp de trei zile, Bucureştiul a fost capitala tehnologiei. De la încuietorile inteligente până la roboţii autonomi şi maşinile electrice de ultimă oră, pasionaţii de tehnologie au avut de unde alege.
Sute de copii din Craiova s-au alăturat proiectului Antena 3 CNN - De la cer la pământ şi sub apă. Dacă în prima zi cei mici au modelat în luat, au aflat cum iau viaţă benzile desenate sau au desluşit tainele astronomiei, în cea de-a doua zi de activitate copiii s-au putut bucura de multe alte activităţi.
De la cer la pământ și sub apă este programul special pregătit de 1 Iunie, de Antena 3 CNN, pentru copiii din Craiova. Timp de două zile, cei mici s-au putut bucura de ateliere creative, activități educative și interactive, care i-au antrena să-și dezvolte abilitățile artistice, imaginația, gândirea critică și să descopere știința cu alți ochi.
România are în plan numeroase proiecte pentru tranziția la enegia verde, însă există și o serie de riscuri care, dacă nu sunt luate în calcul, pot duce la urmări grave.
Gabriel Andronache, vicepreședintele ANRE, a vorbit în cadrul Conferinței Naționale "Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă – surse transparente pentru resurse curate" despre posibile garanții sau licitații care ar putea deveni obligatorii în rândul celor care vor să investească în acest domeniu.
Autoritățile în domeniu pregătesc "un filtru" de delimitare pentru cei care își doresc cu adevărat să investească în domeniul energiei și cei care nu vor decât un business, a explicat George Niculescu, președintele ANRE, în cadrul Conferinței România Inteligentă.
Andrei Manea, director Executiv al RPIA a participat astăzi la Conferinţa Naţională "Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă – surse transparente pentru resurse curate" care face parte din proiectul România Inteligentă.
Liviu Gavrilă, vicepreşedinte al Consiliului Director RWEA, a participat la Conferinţa Naţională "Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă – surse transparente pentru resurse curate" din cadrul proiectului România Inteligentă.
Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu cel al Energiei, sunt în curs de negociere cu Comisia Europeană pentru capitolul Repower EU, dedicat finanţărilor pe componenta de resurse regenerabile.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a participat la Conferinţa Naţională "Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă – surse transparente pentru resurse curate" din cadrul proiectului România Inteligentă și a vorbit despre direcția României în ceea ce privește energia regenerabilă.
Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, a organizat, în cadrul proiectului România Inteligentă, Conferinţa Națională "Finanțarea proiectelor de energie regenerabilă – surse transparente pentru resurse curate".
Carport este un nou concept care vă poate scuti de costuri. Acesta a fost prezentat la ultima ediție a Expoziției Smart Energy de la Constanța și este doar un exemplu din zecile de produse și soluțiile din domeniul energiei regenerabile prezentate în cadrul expoziției.
O educaţie corectă nu înseamnă doar dotarea şcolilor cu echipamente de ultimă oră, ci și bunăstarea elevilor. Autorităţile din Ilfov au înţeles acest lucru şi au demarat un proiect inedit pentru a-i încânta pe copii atunci când vin să înveţe.
Pentru ca educaţia să funcţioneze la cel mai înalt nivel este nevoie de investiţii serioase, iar autorităţile din judeţul Ilfov nu neglijează acest lucru. De la reabilitarea şcolilor până la constuirea de noi instituţii de învăţământ, toate sunt gândite pentru a veni sprijinul copiilor.
Chiar dacă învățământul dual are multe avantaje, puțini sunt cei care îl aleg. Doar 10% din elevii de clasa VIII-a spun că intenționează să meargă la o școală cu acest sistem de predare.