Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, despre diabetul zaharat: "Trebuie să fim foarte atenți la ce urmează" | Conferința România Inteligentă

Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, despre diabetul zaharat: "Trebuie să fim foarte atenți la ce urmează" | Conferința România Inteligentă

Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de Sănătate din Senatul României, a avut o intervenție în cadrul conferinței România Inteligentă "Diabet fără complicații – soluții inovative, siguranță pentru pacienți".

Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, despre diabetul zaharat: "Trebuie să fim foarte atenți la ce urmează" | Conferința România Inteligentă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   12:42

Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, împreună cu cotidianul Jurnalul a organizat, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferința naţională "Diabet fără complicații – soluții inovative, siguranță pentru pacienți".

Diabetul este o problema de sănătate publică, ce afectează viața a peste 1,5 milioane de români! Conferința a avut ca scop identificarea unor soluții de creștere a eficienței serviciilor medicale de care benefiziază pacieții cu diabet zaharat și optimizarea cheltuielilor din sistemul de sănătate, în vederea îmbunătățirii calității vieții pacienților cu diabet zaharat prin asigurarea unui acces mai bun la serviciile medicale și tratamentele necesare.

Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de Sănătate din Senatul României, a avut o scurtă intervenție în cadrul conferinței, moment în care a vorbit despre cum poate fi îndreptat deficitul de specialiști cu care se confruntă România în prezent, privind acest sector al sistemului de sănătate.

"Ține foarte mult de pregătirea din cadrul universităților. Se spune că pofta vine mâncând. Cadrele didactice pot insufla această dorință de a lucra în domeniul bolilor metabolice. Nouă, celor care suntem cadre didactice, ne aparține această responsabilitate. 

Trebuie să fim foarte atenți la ce urmează, pentru că sunt o serie de device-uri care pot să măsoare glicemia la nivel cutanat și încep să fie standardizate, și am putea să le folosim în cadrul Programului Național de Diabet, în așa fel încât să monitorizăm din timp nivelul de glicemie. Nu putem să facem nimic dacă nu ne orientăm către nevoia reală", a spus Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close