Obezitatea în rândul copiilor este un fenomen tot mai des întâlnit în țara noastră. Încă de la vârste fragede, românii preferă produsele de tip fast food, în detrimentul mâncării sănătoase.
Există însă şi exemple pozitive în comunităţile din România. Primăria Alexandria a demarat deja un proiect prin care cei mici sunt învăţaţi cum să aibă o alimentație echilibrată, pe care o primesc, de altfel, chiar în cadrul anumitor unități de învățământ.
"Deocamdată sunt doar 240 de copii angrenaţi în acest proiect şi 8 dascăli. Extindem la nivelul municipiului. La grădinițe, nu mai avem probleme. De mulți ani avem contracte cu medici nutriționiști care au stabilit meniul şi din punctul ăsta de vedere pot spune că stăm bine. Problemele sunt la nivelul şcolii, liceelor", a declarat Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria, în cadrul conferinţei "Stil de viață sănătos, investiții în viitor".
La rândul lor, adulții au la dispoziție un sistem prin care se asigură că alimentele pe care le consumă nu sunt procesate.
"Certificăm acest fapt de trei ani de zile prin realizarea unor clipuri video în locurile în care sunt cultivate produsele astfel încât toată lumea poate fi convinsă că atunci când ajungi în piaţă şi scanezi un cod QR că produsele au fost cultivate acolo", a explicat Octavian Teodorescu, director Servicii Publice Alexandria.
În cadrul Conferinței "Stil de viață sănătos, investiții în viitor", Antena 3 CNN a adus la aceeaşi masă medici, profesori, specialişti în nutriție, dar şi tineri, care au dezbătut importanța unei alimentații echilibrate, care ne poate feri de boli.