Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Primul stadion smart din România, construit la Sibiu. Este controlat de la un singur pupitru

Primul stadion smart din România, construit la Sibiu. Este controlat de la un singur pupitru

La Sibiu a fost construit unul dintre cele mai moderne stadioane din România. Arena de tip smart a fost realizată după standardele impuse de UEFA.

de Mia Lungu    |    16 Dec 2022   •   17:01

Terenul este monitorizat cu nu mai puțin de 180 de camere video de înaltă rezoluție, iar întreaga clădire este controlată de la un singur pupitru, cu ajutorul unui sistem inteligent. 

Stadionul este dotat de asemenea cu becuri ecologice, un sistem de climatizare, iar fiecare problemă este identificată automat de sistem.

Stadionul smart de la Sibiu are 13.000 de locuri și 16 căi de acces. Climatizarea și iluminatul sunt controlate prin intermediul unui calculator și pot fi automatizate, intervenția omului fiind minimă.

Acesta are cea mai inteligentă centrală de incendiu de pe piață.

Pentru că vorbim de un stadion inteligent, constructorii au avut grijă să realizeze o construcție prietenoasă cu mediul înconjurător și cu un consum redus de energie.

Noul stadion a costat muncipalitatea 211 milioane de lei, iar lucrările au durat aproximativ doi ani.

Stadionul Muncipal a fost omologat de Federația Română de Fotbal, urmând să se demareze procedurile pentru omologarea UEFA, acesta fiind construit la standardele corespunzătoare gradului IV. Asta înseamnă că Arena din Sibiu poate găzdui atât meciuri din Liga națională, cât și partide din campionatele europene.

×
Subiecte în articol: stadion smart Sibiu
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close