Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Profesor Andreia Bodea, despre greva profesorilor: "Oamenii când ajung la disperare, îndrăznesc multe lucruri. Acum s-a atins limita"

Profesor Andreia Bodea, despre greva profesorilor: "Oamenii când ajung la disperare, îndrăznesc multe lucruri. Acum s-a atins limita"

Andreia Bodea, profesor şi director al Colegiului I. L. Caragiale, a comentat mesajul lui Klaus Iohannis care a întrebat cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale. Iată concluziile.

de Claudia Popovici    |    05 Iun 2023   •   22:00

Greva din Educaţie continuă. Profesorii nu sunt mulțumiți de oferta Guvernului. De cealtă parte Guvernul face apel la dascăli să revină la şcoală pentru ca elevii să poate încheia anul în siguranța. Acelaşi apel l-a făcut şi preşedintele Klaus Iohannis care a arătat că Guvernul a avut grijă să rezolve pe termen mediu și lung grila de salarizare.

"Eu cred că foarte mulți dascăli se vor întoarce pur și simplu la școală și bine fac. În afară de asta, cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale, este o generație care trebuie să dea Bacul și să meargă la universități. Este o generație care dă examenul de capacitate, după ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut", a transmis Klaus Iohannis.

Întrebată ce răspuns poate da acestor afirmații Andreia Bodea, profesor şi director al Colegiului I. L. Caragiale, a spus:

"Oamenii când ajung la disperare, îndrăznesc multe lucruri și este clar că această categorie socio-profesională și-a atins limita până la care se pot suporta niște lucruri. De aceea, asta este explicația pe care eu o văd.

Profesorii în general, noi aşa îi ştim știm ca o masă relativ disciplinată, cu mici excese pe aici, pe colo. Dar faptul că această masă dă dovadă de atâta reziliență și de atâta determinare este răspunsul clar la întrebarea de ce acum. Pentru că acum s-a atins limita.

Tot ceea ce s-a acumulat în acești 33 de ani, n-aș începe neapărat cu banii și ei sunt o componentă. Mă refer la degradarea învățământului, la intrarea în sistem a unor oameni care nu au ce să caute acolo și nu este vina noastră.

Toate lucrurile astea s-au perpetuat, s-au agravat, s-au acumulat până în punctul în care, iată, au ajuns să explodeze", a spus la Antena 3 CNN, prof. Andreia Bodea, directoarea Colegiului I. L. Caragiale.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close