Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei David Saranga, după ultimul atac Hamas: "Știm cum să răspundem și o s-o facem într-un mod foarte dur"

David Saranga, după ultimul atac Hamas: "Știm cum să răspundem și o s-o facem într-un mod foarte dur"

David Saranga, ambasadorul Israelului la București a vorbit, la Sinteza zilei, despre ploaia de rachete care a lovit orașul Tel Aviv în cursul zilei de marți.

David Saranga, după ultimul atac Hamas: "Știm cum să răspundem și o s-o facem într-un mod foarte dur"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    11 Mai 2021   •   22:47

Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas și au declanșat alarma în Tel Aviv. O persoană a murit și alte cinci au fost grav rănite, în urma atacului.

"E ca și cum putem să vedem mai mult de 150 de rachete, erau lansate către Tel Aviv. Acțiunea a început ieri, iar ieri, când organizația teroristă Hamas a lansat rachete către Ierusalim. Acesta a fost primul lucru pe care Hamas l-a făciut și astfel a continuat. (...) După ora 09.00 seara a început această ploaie de rachete asupra Tel Aviv.

În orașul Holo a fost lovit un autobuz, este orașul în care mama mea locuiește așa că eu cunosc foarte bine zona", a declarat ambasadorul Israelului la București, la Antena 3.

Întrebat despre un număr de persoane rănite în urma atacului, ambasadorul Saranga a explicat:

"O femeie, în vârstă de 60 de ani, care nu a reușit să intre în adăpost a murit și avem încă cinci persoane care sunt grav rănite, dar vorbim despre sute de persoane care sunt într-o situație foarte gravă. (...) În Tel Aviv și nu numai în Tel Aviv, lumea este în adăposturi, copii și familii sunt în adăpost. Este foarte periculos acum să călătorească afară.

Este o linie roși pe care Hamas, organizația teroristă, a trecut și Guvernul israelian și armana israeliană trebuie să facă tot ce trebuie pentru a apăra cetățenii și pentru a transmite acest mesaj, că au trecut o linie roșie și Guvernul israelian nu poate să rămână fără să răspundă la această provocare", a mai declarat David Saranga, la Antena 3.

Hamas a anunțat că va lovi dur Israelul, după ce forțele iraeliene au distrus o clădire de 10 etaje din Fâșia Gaza, în care își avea birourile lideri ai mișcării islamiste palestiniene. Armata israeliană a lovit în sediul Hamas, iar ulterior a început o ploaie de rachete asupra orașului Tel Aviv.

Ambasadorul David Saranga a anunțat marți seară pe contul său de Twitter că o rachetă a lovit zona Holon, la 3 km sud de Tel Aviv.

O persoană a murit și cinci au fost rănite, în urma unui nou atac cu rachete lângă Tel Aviv

O femeie a fost ucisă și o altă persoană a fost grav rănită, marți seara, în Rishon Lezion, după ce teroriștii din Fâșia Gaza au tras un val de rachete în direcția orașului Tel Aviv.

Astfel, a fost declanșată alarma în centrul țării. Atacul a venit la câteva ore după ce Hamas a avertizat Israelul că va trage rachete în Tel Aviv dacă IDF va continua să lovească clădirile din Fâșia Gaza.

Armata israeliană a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost lansate aproximativ 200 de rachete spre teritoriul Israelului.

Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în zona centrului vechi al oraşului Ierusalim. Sistemele antiaeriene au interceptat 90% dintre rachetele care riscau să cadă în zone populate.

O altă rachetă a lovit un autobuz în Holon, chiar la sud de Tel Aviv. Patru persoane au fost rănite în Holon, inclusiv șoferul, care se află în stare critică. Alte trei persoane, inclusiv un copil de cinci ani, au suferit rănii medii, în urma atacului, informează The Jerusalem Post.

În urma atacului, Aeroportul Ben Gurion a fost închis, cursele fiind redirecționate către Cipru, după cum informează The Times of Israel.

×
Parteneri
Tatăl tânărului mort în explozia de la Călimănești rupe tăcerea
x close