Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mituri despre ciocolată. Dr. Mihaela Bilic: "Porția corectă este de trei pătrățele"

Mituri despre ciocolată. Dr. Mihaela Bilic: "Porția corectă este de trei pătrățele"

Porția corectă de ciocolată este de trei tablete, după cum a explicat dr. Mihaela Bilic la Sintena zilei. Medicul a vorbit despre miturile ciocolatei și când poate fi aceasta mai sănătoasă pentru organism.

Mituri despre ciocolată. Dr. Mihaela Bilic: "Porția corectă este de trei pătrățele"
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    22 Apr 2021   •   23:30

"Bobul de cafea și bobul de cacao sunt miraculoase. În bobul de cafea se regăsesc peste 2.000 de substanțe, iar bobul de cacao este și mai valoros, pentru că avem untul de cacao, acea grăsime vegetală, ce are aspect de unt. (...) La capitolul ciocolată, mare capcană este să mâncăm ciocolată, a povestit dr. Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic a vorbit și despre diferențele calorice dintre ciocolata neagră, ciocolata albă și ciocolata clasică.

"În momentul în care pe etichetă, primul cuvânt nu este cacao/masă de cacao/unt de cacao, este clar că acolo avem mai mult zahăr decât cacao.

Nu există arbori de cacao care să acopere toate nevoile de ciocolată ale mapamondului. (...) Din păcate, acum, pe eticheta ciocolatei veți vedea primul ingrediente, în 80% din cazuri, zahărul și apoi veți vedea grăsime de cocos sau de palmier. Nici măcar nu mai există produsul cacao este pus doar cât să dea culoare.

Ciocolata neagră este cea mai bogată în calorii. Pentru că un gram de grăsime are 9 calorii, un gram de zahăr are 4 calorii. O ciocolată cu lapte va avea în jur de 500 – 530 de calorii, o ciocolată neagră, pentru că este mult mai bogată în grăsime va avea spre 600 poate chiar peste 600 de calorii.

Cu cât e mai bogată în calorii, cu atât e mai adevărată ciocolata neagră.

Ciocolata albă este o ciocolată ce are mai mult unt comparativ cu masa de cacao. Deci ciocolata albă este prin definiție cea mai grasă ciocolată, deci clar cea mai calorică", a precizat dr. Biliac, la Antena 3.

"Porția corectă de ciocolată este de trei pătrățele, niciodată mai mult de un rând. Tableta de ciocolată a devenit din ce în ce mai subțire, în prezent are 80 g și ne sugerează într-un fel porția corectă de ciocolată", a adăugat Mihaela Bilic, la Sinteza Zilei.

×
Subiecte în articol: ciocolata mihaela bilic
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close