Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sinteza zilei. Sistemul a împins adolescenții la suicid? Cine este vinovat pentru sinuciderea celor doi tineri din Craiova

Sinteza zilei. Sistemul a împins adolescenții la suicid? Cine este vinovat pentru sinuciderea celor doi tineri din Craiova

Sinteza zilei. Sistemul a împins adolescenții la suicid? Cine este vinovat pentru sinuciderea celor doi tineri din Craiova
de S.T.    |    07 Dec 2015   •   22:22

După ce Cristina, o copilă de 14 ani şi-a luat viaţa într-un centru din Craiova, un adolescent 19 ani, coleg de suferinţă şi abandon, s-a sinucis şi el. Nicu şi Cristina au fost părăsiţi de părinţi. Cei doi tineri și-au pus capăt zilelor la un interval de numai câteva zile. Amândoi locuiau în centre de plasament ale Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj. Au lăsat mesaje din care se înțelegea că au suferit, s-au simțit marginalizați și abandonați.

Sistemul a împins adolescenții la suicid?


Mama adoptivă a Cristinei a vorbit, luni, la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”, despre drama trăită și despre sistemul care i-a răpit fata.

Cristina a locuit 11 ani la asistentul maternal, dar în urmă cu trei ani, a fost adusă înapoi în centrul de plasament. Fata a intrat în depresie şi nu a putut să depăşească momentul.

Doamnei Aneta Toma (mama adoptivă a Cristinei - n.red.) i-a fost retras atestatul de asistent maternal pe motive medicale, iar astfel Cristina a trebuit să se reîntoarcă la centrul de plasament. Femeia a mers în instanță să-și caute dreptatea și a câștigat procesul, însă tot nu și-a primit copila înapoi.

„Mi se spunea că nu am numărul de camere suficiente. Le-am spus că am aceeași casă de 13 ani”, a declarat femeia.

„Asta a fost o răzbunare a sistemului pentru că am fost în stare să mă judec cu ei. A fost o greșeală din partea lor. Ei dacă voiau să se răzbune trebuiau să se răzbune pe mine, nu pe acest copil nevinovat”, a declarat femeia.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”


 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close