Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv 41 de morți în spitalul din România în care există doar 3 paturi de ATI, echipate parțial

41 de morți în spitalul din România în care există doar 3 paturi de ATI, echipate parțial

Răzvan Dumitrescu a prezentat, miercuri seară, la "Subiectiv", detalii terifiante despre spitalul din Turnu Măgurele. De această unitate medicală este legat cazul primulului pacient decedat infectat cu COVID-19 la Turnu Măgurele care a fost dezgropat şi autopsiat.

41 de morți în spitalul din România în care există doar 3 paturi de ATI, echipate parțial
de Gabriel Dano    |    26 Mai 2021   •   20:20

Ancheta făcută acolo de jurnalista Antena 3 Carmina Pricopie scoate la iveală informații care depășesc orice imaginație și, de altfel, ridică o întrebare foarte importantă: Câți oameni au murit din cauza COVID-19 și câți pentru că în unele spitale totul a fost sub orice critică.

"Am făcut o solicitare către spitalul respectiv pentru a înțelege dacă în ziua în care a murit domnul Aurel Cuclea erau medici ATI în spital. Am aflat cu stupoare că programul medicilor ATI în acest spital este de dimineață de la ora 7.30 la ora 14.30. Adică, nu există o linie de gardă permanentă. Medicii ATI, doi la număr, lucrează 7 ore pe zi.

Am luat legătura cu directorul DSP pentru a înțelege cum a fost autorizată această secție ATI în Spitalul Municipal Turnu Măgurele, iar dumnealui mi-a explicat că nu este o situație întâlnită doar la Turnu Măgurele, așa este peste tot prin țară, iar în privința dotărilor de la ATI, care sunt minimale, mi-a spus că nu e chiar o secție ATI și că acolo s-au tratat doar cazurile ușoare sau medii și că nu au avut cazuri foarte grave și că, dacă au avut, le-au transferat repede către spitalele mari din București sau din apropiere", a spus Carmina Pricopie.

Însă, răspunsul Spitalului Municipal Turnu Măgurele contrazice teoria șefului DSP. În acest spital au murit pe secția ATI 41 de pacienți.

Antena 3 a prezentat în exclusivitate cazul primului pacient decedat infectat cu COVID-19 la Turnu Măgurele care a fost dezgropat şi autopsiat. Familia a demarat propria anchetă, acuzând cadrele medicale de neglijență, mai ales că există suspiciuni că bărbatul s-ar fi chinuit câteva ore bune în salon înainte să moară.

Familia bărbatului susţine că acesta ar fi murit din cauza neglijenței, şi nu din cauza infecției cu COVID-19. Fiica a făcut plângere la parchet, iar procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close