Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Motivul pentru care au fost micşorate sentinţele în dosarul Colectiv. Adina Anghelescu, dezvăluiri exclusive

Motivul pentru care au fost micşorate sentinţele în dosarul Colectiv. Adina Anghelescu, dezvăluiri exclusive

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, definitiv, astăzi, sentințele patronilor clubului Colectiv, dar şi a primarului Cristian Popescu Piedone.

Motivul pentru care au fost micşorate sentinţele în dosarul Colectiv. Adina Anghelescu, dezvăluiri exclusive
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de Gabriel Dano    |    12 Mai 2022   •   20:47

Astfel, primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare, în timp ce Costin Mincu, patronul clubului, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Deși inculpații văd sentințele ca fiind prea severe, supraviețuitorii și rudelor victimelor de la Colectiv afirmă că sentințele sunt prea mici, iar unii discută deja și despre cuantumul despăgubirilor.

Adina Anghelescu a explicat la Antena 3 de ce în a doua instanță pedepsele date de prima instanță s-au micșorat.

"Sunt nemulțumiri, într-adevăr, mai ales că mulți dintre ei se așteptau să vadă pedepse cel puțin la fel de mari ca cele date de instanța de fond, Tribunalul București, însă aici am reușit cât de cât să parcurg motivarea în acest timp scurt - o motivare foarte lungă, de 1.093 de pagini, și judecătorii de la Curtea de Apel evidențiază și greșelile făcute atât de procurorii care au făcut cele 3 rechizitorii.

Una dintre aceste greșeli pe care o subliniază Curtea de Apel este aceea că nu se putea schimba încadrarea sau extinde cercetarea judecătoreascu cu privire la ucidere din culpă în ce îi privește pe Cristian Popescu Piedone și pe funcționarii din primărie și pe cei de la ISU care nu au avut vigilența de a controla la timp clubul care a funcționat fără autorizație PSI și de ce nu se putea face asta, fiindcă în rechizitoriu nu au fost puși sub urmărire penală și n-au avut dreptul la apărare cu privire la această infracțiune ce s-ar fi putut extinde ca și acuzare asupra lor.

Drept urmare, s-a rămas la acuzația de abuz în serviciu, iar pe această acuzație Popescu Piedone a primit 4 ani în loc de 8", a spus Adina Anghelescu.

Primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, astăzi, la patru ani de închisoare, în timp ce Costin Mincu, patronul clubului, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Alte condamnări în dosarul Colectiv:

  •     George Petrică Matei - angajat ISU Bucureşti - 8 ani şi 8 luni cu executare
  •     Antonina Radu - angajat ISU Bucureşti - 8 ani şi 6 luni cu executare
  •     Marian Moise - artificier - 6 ani şi 10 luni cu executare
  •     Viorel Zaharia - artificier - 6 ani şi 10 luni cu executare
  •     Cristian Mihai Niţă - administrator firma pirotehnică - 2 ani şi 6 luni cu suspendare
  •     Aurelia Iofciu - fosta şefă a Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorul 4 - achitată
  •     Luminiţa Larisa Ganea - angajat Primăria Sectorului 4 - achitată
  •     Sandra Ramona Moţoc - angajat Primăria Sectorului 4 - achitată

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu colectiv
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close