Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Dacian Cioloş exclude o alianţă cu PSD şi AUR

Dacian Cioloş exclude o alianţă cu PSD şi AUR

Dacian Cioloş, preşedintele USR, a precizat, după întâlnirea cu Florin Cîţu şi Kelemen Hunor la sediul PNL, că exclude o alianță cu PSD şi AUR.

Dacian Cioloş exclude o alianţă cu PSD şi AUR
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    13 Oct 2021   •   19:19

Dacian Cioloş, preşedintele USR, a precizat că i-a informat pe liderii PNL şi UDMR care este obiectivul şi prioritatea formațiunii sale subliniind că România are nevoie cât mai repede de un guvern.

"Le-am expus planul meu odată ce am fost desemnat premier de preşedintele Klaus Iohannis şi că intenția mea este să formez un guvern, iar prioritatea este refacerea coaliţiei. Obiectivul meu şi al partidului pe care îl reprezint este să dam un Guvern României cât mai repede. Dată fiind gravitatea situaţiei nu putem aștepta discuții foarte lungi.

În mod normal şi natural am venit spre PNL şi UDMR pentru că, din punctul nostru de vedere, nu există altă formulă majoritară în parlament la care noi să participam. Preşedintele PNL, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid ca să ia un mandat pentru o astfel de negociere.

Vineri o să avem o întâlnire în ca să vedem care sunt deciziile în conducerile celor două partide. Le-am explicat că dorim o decizie cât mai rapidă pentru că trebuie să fim în măsură să oferim un guvern cu soluţii concrete cât mai repede.(...).

E important acum să vedem în ce măsură si PNL şi UDMR îşi asumă această responsabilitate de a oferi un guvern României.

Eu am fost foarte clar încă o dată că, pentru noi nu există o altă formula de majoritate nici cu PSD nici cu AUR. Acum e vorba despre asumarea responsabilităţii lor. Vedem dacă PNL este responsabil în această situaţie de criză, în care PNL nu a făcut o propunere de premier şi o să vedem dacă îşi asumă această responsabilitate", a spus Dacian Cioloş după întâlnirea de la sediul PNL.

×
Subiecte în articol: PSD USR Dacian Cioloş Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close