Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Dezvăluiri incredibile despre semnăturile pentru alegerile europarlamentare. Descoperirea făcută de un avocat celebru

Dezvăluiri incredibile despre semnăturile pentru alegerile europarlamentare. Descoperirea făcută de un avocat celebru

Dezvăluiri incredibile despre semnăturile pentru alegerile europarlamentare. Descoperirea făcută de un avocat celebru
31 Mar 2019   •   20:45

Avocatul Gheroghe Piperea a prezentat la emisiunea ”Subiectiv” date incredibile despre semnăturile strânse de partide pentru alegerile europarlamentare.

Biroul Electoral Central a declarat oficial că vor fi în cursă 23 de partide sau alianțe și șapte candidați independenți pentru cursa spre alegerile europarlamentare.

Pentru un partid sau alianță să intre în această cursă trebuie 200 de mii de semnături. Pentru un candidat independent este nevoie de 100 de mii de semnături.

Articolul 18 din legea 33/2007, spune că un votant trebuie să voteze doar pentru un singur candidat sau o alianță/partid. 

PNL a depus o urnă cu 1,4 milioane de semnături. PSD a avut un număr aproape egal cu PNL. Alianța USR-PLUS a depus o urnă că 500 de mii de semnături, ALDE-400 de mii de semnături, PMP- 300 de mii de semnături. Sunt 18 alte partide sau alianțe care au depus 3,6 milioane de semnături, acesta fiind minimul, iar apoi mai sunt 7 candidați independenți care au depus un minim de 700 de mii de semnături.

În urma calculelor ies cel puțin 8,4 milioane de semnături. Problema este următoare, că semnăturile sunt cu cel puțin un milion mai multe decât cetățenii eligibili pentru semnături.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close