Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Dr. Voichiţa Lazureanu, adevărul despre Omicron: "Ţinem cont de aceste informaţii? Totul depinde de noi"

Dr. Voichiţa Lazureanu, adevărul despre Omicron: "Ţinem cont de aceste informaţii? Totul depinde de noi"

Voichița Lazureanu, medic infecționist la spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, a comentat evoluția Omicron care face ravagii în țările cu peste 70% vaccinare. Medicul face apel la populaţie să se informeze corect şi să aleagă conștient şi responsabil.

Dr. Voichiţa Lazureanu, adevărul despre Omicron: "Ţinem cont de aceste informaţii? Totul depinde de noi"
Sursa foto: Facebook Voichiţa Lăzureanu
de Claudia Popovici    |    05 Ian 2022   •   22:49

„Adevărul este personal, temporar și relativ pentru că fiecare avem adevărul nostru, atât medical cât şi personal. Cred că foarte important acum în acest val ca și în celălalt este să fim responsabili, să fim empatici să nu fim radicali. Să nu avem pretenția că doar părerea noastră este cea absolută și cea universal valabilă și să apelăm la bunul simț personal și la informațiile medicale.

Sigur că personalul nu are cum să primeze colectivului pentru că este foarte importantă sănătatea colectivă la fel cum este importantă și sănătatea personală. Sănătatea este un drept care ar trebui să fie garantat pentru fiecare, dar trebuie să ținem cont de tot.

Altfel spus: ne gândim să lăsăm legea lui Darwin să gestioneze aceasta pandemie și să supraviețuiască cei care sunt meniți să supraviețuiască sau ne bazăm pe ceea ce ne oferă tehnologia, știința, comunicările medicale și dovezile medicale?

Este alegerea noastră ce facem în continuare. Ținem cont de aceste informații? Ne interesează unde informațiile sunt cele mai actuale", a spus medicul Voichiţa Lazureanu la emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Dr. Voichiţa Lăzureanu omicron
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close