Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Fostul procuror Max Bălășescu, dezvăluiri explozive: Pentru Augustin Lazăr s-a inventat o funcție

Fostul procuror Max Bălășescu, dezvăluiri explozive: Pentru Augustin Lazăr s-a inventat o funcție

Fostul procuror Max Bălășescu, dezvăluiri explozive: Pentru Augustin Lazăr s-a inventat o funcție
06 Ian 2019   •   19:32

Fostul procuror Max Bălășescu a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu, duminică, la ”Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv”, acolo unde a vorbit despre dezvăluirile făcute în ultima perioadă.

Citește și: Acuzaţie gravă în Justiţie. Max Bălăşescu, fost procuror, spune că Augustin Lazăr a intervenit la cererea SRI pentru un dosar

Fostul procuror a vorbit despre cum i-a fost luat dosarul privind devalizarea Bancoop de către Augustin Lazăr, la intervenția SRI. Augustin Lazăr a respins acuzațiile.

”M-a invitat în birou, m-a întrebat cum se desfășoară cercetarea penală, de obicei întâi te întreabă lucruri generale. Și mi-a spus despre această oportunitate, de asta mi-a rămas în minte, i-am explicat care a fost motivația mea și am considerat că oportunitatea este maximă. Mi-a oprit dosarul, a revocat măsura arestării, iar dosarul a fost repartizat altui procuror. La momentul respectiv CSM nu era funcțional, iar șeful anticorupției era Augustin Lazăr. Cui să raportez?” a spus Max Bălășescu.

”Totdeauna au existat protocoale secrete în Parchetul General și SRI. Și știu că majoritatea băncilor au fost prăduite prin intermediul unor ofițeri SRI și uneori SIE. Trimiteau oameni la înaintare să ia credite, se mituiau angajații băncii, se dădeau creditele pe ochi frumoși și banii intrau în conturile acestor persoane, primiseră numele de clienți-săgeată, după care plecau la ofițerii SRI. Recent a fost condamnat Dragoș Diaconescu, fostul ofițer de Securitate, jaf de milioane de euro la BRD” a comentat jurnalistul Răzvan Savaliuc.

Totodată, fostul procuror a povestit și cum a beneficiat în trecut de tratament preferențial fostul său șef, Augustin Lazăr.

”Pentru el s-a inventat o funcție de procuror general adjunct, la Curtea de Apel Alba Iulia. Este un caz unic în istorie. Dacă se întâmpla să vină acolo un ofițer de informații, procurorul pleca, pentru că trebuia să rămână singur cu el. Dacă aveai o problemă și trebuia să îi vorbești, iar la el era un ofițer de informații, trebuia sa aștepți” a precizat Max Bălășescu.

Citește și: Max Bălăşescu, fost procuror, despre intervenţiile SRI şi ale superiorilor săi într-un alt dosar: Kovesi îmi transmite că „sunt ca un dalmaţian”

×
Subiecte în articol: Subiectiv Augustin Lazar
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close