Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Gabriela Firea, explicații după declarațiile liderului PSD: Dragnea vrea să mă mazilească, dar va face asta cu mâna altora

Gabriela Firea, explicații după declarațiile liderului PSD: Dragnea vrea să mă mazilească, dar va face asta cu mâna altora

Gabriela Firea, explicații după declarațiile liderului PSD: Dragnea vrea să mă mazilească, dar va face asta cu mâna altora
Sursa foto: foto: captura Antena 3
09 Sep 2018   •   23:11

Gabriela Firea a intervenit telefonic, la Antena 3, după ce Liviu Dragnea a vorbit pentru prima dată despre conflictul dintre el și Primarul General al Capitalei.

”Vreau să fac câteva precizări în această seară, urmând ca zilele următoare să detaliez. L-am ascultat pe Liviu Dragnea și pot să spun că mi-a dat dreptate în totalitate în această seară. E un lucru bun. Și direct și implicit prin toate afirmațiile făcute, mi-a dat dreptate.  Eu nu am făcut niciodată afirmația potrivit căreia PSD-ALDE nu mai trebuie să fie la guvernare sau în Parlament să destructurăm actuala majoritate. A fost chiar invers. Sunt un om de echipă, sunt loială partidului, trebuie să respectăm programul de guvernare, dar sunt probleme. Dragnea nu e apărătorul Guvernului și al miniștrilor ca și cum aceștia ar lucra pentru el. Și Guvernul și miniștri lucrează pentru România. Faptul că Dragnea pune acum discuțiile în cheia - dacă nu mai sunt eu la conducerea PSD înseamnă că se duce de râpă țara-  nu cred că este o modalitate democratic, transparentă și onestă de a conduce o formațiune politică. Am câștigat împreună alegerile. Avem și răspunderi împreună și vom deconta tot împreună. Nu doar un om trebuie să aibă răspundere(..) Mi-a fost puțin jenă de situația prin care se plasează față de ceilalți primari din țară afirmând că poate e o problemă de neconstituționalitate.”, a declarat Gabriela Firea.

Întrebată dacă aceste lucruri se pot discuta și în partid, Gabriela Firea a spus că a discutat și cu Liviu Dragnea, dar și cu alți colegi din PSD.

”Da. Eu am discutat și în aprticuloar cu Liviu Dragnea. Am discutat și cu Liviu Dragnea și alți colegi de ai mei, apoi în Biroul Permanent, dar acum sunt acuzată de mai mulți oameni că am vorbit prea târziu, iar de alții că am discutat prea devreme. Dar aceste lcururi se acutizau între noi și nu se mai putea. Doar el știe de ce nu a vrut să am realizări pe proiectele din Capitală. Eu nu am militat niciodată doar pentru lucrurile făcute pentru Capitală, am făcut-o pentru toate primăriile.”, spune Firea.

Întrebată dacă se teme că va fi exclusă din PSD, Firea a declarat că a simțit o amenințare.

 "Am simţit o ameninţarea din partea domnului Dragnea. Sunt un om loial de partid dar sunt mai devotată românilor. Faptul că nu mai sunt acum obedientă faţă de domnul Dragnea nu înseamnă că nu sunt ataşată faţă de PSD. El vrea să mă mazilească dar cu mâna altora. Am încredere că toți colegii mei care știu nu vor fi de acord cu posibile jocuri de culise puse la cale de domnul Dragnea", a declarat Primarul General al Capitalei.

Gabriela Firea a vorbit și despre intervenția jandarmilor la protestul din 10 august din Piața Victoriei.

”Dacă totul ar fi fost 100% conformă în data de 10 august, nu ar fi fost existat o anchetă a Parchetului Militar. Aici se pune problema. Dacă vă aduceți aminte Primăria Capitalei a vrut să organizeze un Târg de Crăciun în Piața Victoriei, însă au fost probleme cu protestatarii. Jandarmeria a acționat mai mult sub forma unui dialog, iar în cazurile extreme s-au extras persoanele violente. Ceea ce face Dragnea acum e doar să o apere pe doamna Carmen Dan. Ce s-a întâmplat pe 10 august nu a fost în conformitate cu standardele, iar dacă ar recunoaște aceste lucruri, Carmen Dan ar trebui să plece de la minister”, a spus Firea.

×
Subiecte în articol: declaraţii Dragnea Subiectiv
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close