Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Gabriela Firea, după ce protestatarii anti-restricţii au ocupat Piaţa Victoriei: Fac un apel la forţele de ordine

Gabriela Firea, după ce protestatarii anti-restricţii au ocupat Piaţa Victoriei: Fac un apel la forţele de ordine

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a comentat, luni, la Subiectiv, protestele anti-restricţii din România. În contextul în care protestatarii au reuşit să ocupe Piaţa Victoriei, Firea a estimat că o intervenţie în forţă pentru degajarea zonei va dovedi faptul că Jandarmeria şi Poliţia acţionează pe baza unor duble standarde.

Gabriela Firea, după ce protestatarii anti-restricţii au ocupat Piaţa Victoriei: Fac un apel la forţele de ordine
de Adrian Iclozan    |    29 Mar 2021   •   21:03

Gabriela Firea, apel către forţele de ordine

"Fac apel la forţele de ordine să se gândească la faptul că aceşti oameni nu au ieşit în stradă de plăcere, de bine, ci dimpotrivă.

Şi să pună în balanţă că reprezentanţii Guvernului nu şi-au onorat partea lor de datorie, de responsabilitate faţă de cetăţeni.

Şi atunci să nu se mire că, din disperare, din cauza înăspririi rstricţiilor, la peste un an de la debutul pandemie, când ni se spunea că e doar o gripă uşoară, acum s-a ajuns la proteste stradale.

Gabriela Firea: Dacă jandarmii îi bat pe protestatari, înseamnă că avem dublă măsură

În anumiţe ţări europene protestele au început mai devreme şi au fost de amploare. Chiar dacă au ieşit mai târziu, românii au îndurat şi suferit foarte mult.

Dacă forţele de ordine vor înţelege să rezolve problema alungându-i şi bătându-i pe protestatari, în timp ce la alte proteste doar supravegheau zona, înseamnă că avem dublă măsură", a spus prim-vicepreşedintele PSD, luni, la Antena 3.

Proteste în România. Mii de oameni au ieșit în stradă împotriva noilor restricții de circulație. A fost ocupată Piaţa Victoriei din Bucureşti

Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi aveau loc luni, în a doua parte a zilei, în Bucureşti şi numeroase alte oraşe din ţară. Acest nou val de reacţii vine după ce mii de oameni au ieşit duminică noaptea în stradă.

Ei au sfidat, astfel, noile limitări impuse de Guvern, care interzic circulaţia după ora 20.00 şi obligă la închiderea magazinelor la ora 18.00, în funcţie de rata de infectare de la nivelul localităţilor.

Participanţii la protestul anti-restricţii din Bucureşti au ocupat, luni seara, în jurul orei 20.15, centrul Pieţei Victoriei. Anterior, liderul sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, a venit în Piaţa Victoriei şi s-a alăturat protestului.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Subiectiv
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close