Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv George Simion explică de ce au scăzut în intensitate protestele împotriva restricţiilor

George Simion explică de ce au scăzut în intensitate protestele împotriva restricţiilor

Românii au ieşit, joi, în stradă, pentru a patra zi la rând, împotriva restricţiilor dispuse de autorităţi în contextul pandemiei însă mobilizarea este mai mică decât în ultimele trei zile.

George Simion explică de ce au scăzut în intensitate protestele împotriva restricţiilor
de Adrian Iclozan    |    31 Mar 2021   •   20:40

George Simion: Forţele de ordine recurg la intimidări. A acţionat un aparat represiv

Invitat la Subiectiv, liderul Alianţei pentru Unirea Românilor a explicat de de ce au scăzut protestele în intensitate.

"Intimidările din partea forţelor de ordine. Am fost de dimineaţă la M.A.I. şi ne-am petrecut pe la minister o bună parte din zi, pentru că jandarmii au primit ordin să amendeze, să intimideze, unii, nu-mi dau seama dacă la ordin sau din proprie iniţiativă, au bătut manifestanţi în dube şi i-au dus la secţie. A acţionat un aparat de represiune care la alte proteste ar fi fost condamnat de către presa sistemului", a spus George Simion la Subiectiv.

George Simion: Românii vor ieşi în stradă cât timp va mai continua sfidarea

"Domnul ministrul n-a binevoit să se întâlnească cu noi, a spus că se pregăteşte pentru şedinţa de guvern. Aşa că am discutat cu subalterni de-ai domnului Bode. Ne-au spus că nu ne pot da termene, că anchetele sunt în curs, că se vor informa cu privire la abuzurile jandarmeriei şi cu privire la abuzurile comise de prefecţi...

De pildă, Alin Stoica a spus că pentru mitinguri există un singur partid vinovat, AUR, şi un singur lider, George Simion", a adăugat liderul Alianţei pentru Unirea Românilor, întrebat cu cine s-a întâlnit la Ministerul de Interne.

El a estimat că protestele vor continua "cât timp românii vor putea ieşi în stradă fără a fi amendaţi" şi până la anularea restricţiilor pe care le-a caracterizat drept "sfidare".

×
Subiecte în articol: George Simion Subiectiv
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close