Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marius Budăi, acuzaţii în cazul azilelor din România: "A fost o complicitate!"

Marius Budăi, acuzaţii în cazul azilelor din România: "A fost o complicitate!"

Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit duminică seară la Antena 3 CNN despre măsurile care vor fi luate în cazul azilelor din România. "Sunt pornite comisii de disciplină", a spus el.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2023   •   22:50

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat duminică, în contextul anchetei privind bătrânii torturaţi în azile, că au mai fost controale în trecut, au fost lăsate recomandări însă acuzaţia de rele tratamente poate fi greu demonstrată în urma unui control.

Mai mult, ministrul susţine că abuzurile ar fi putut fi acoperite de cei care ar fi trebuit să intervină.

"Sunt chestiuni care trebuie înţelese foarte, foarte clar. Sunt anumite responsabilităţi care vin la nivel central, dar sunt anumite responsabilităţi care intră în activitatea Consiliului Judeţean, în speţă Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului, şi eu vă spun ca un om care a lucrat în sistem ştiţi foarte bine şi cunosc sistemul şi pot vorbi foarte, foarte clar chiar dacă poate unii foşti colegi de-ai mei o să se supere pe mine dar ăsta este adevărul şi dacă se demonstrează până la urmă că a fost o complicitate în acest sens, de a se ascunde aceste fapte, aceşti oameni, până să răspundă în faţa lui Dumnezeu, trebuie să răspundă legal, penal şi conform rigorilor legii.

Şi sper, chiar dacă nu doresc niciodată răul nimănui, să primească pedepsele maxime pentru că aşa ceva nu este posibil", a spus Marius Budăi, în direct la emisiunea "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

Toate instituțiile vor fi verificate, iar cei vinovați vor plăti.

Citeşte şi: Premierul Marcel Ciolacu a anunţat măsurile ce vor fi luate după cazul Căminele Groazei: "Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile"

Mii de azile de stat şi private vor fi verificate!

Şi premierul Marcel Ciolacu a cerut judecarea și pedepsirea celor vinovați în regim de urgență.

"Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Faptul că acest lucru a fost posibil ne arată un singur lucru, avem de a face cu o problemă de fond, de sistem, un sistem corupt și inert. Am văzut infractori. Sunt peste tot în lume. 

De asemenea ticăloși de o asemenea cruzime, nimeni nu era pregătit de așa ceva.

La fel, funcționari publici complici care în loc să fie de partea oamenilor, s-au vândut acestor ticăloși", a explicat Marcel Ciolacu. 

Toate azilele vor fi verificate și reautorizate, cazurile de corupție și de abuzuri vor fi anchetate cu celeritate și se va solicita ajutorul bisericii și al organizațiilor nonguvernamentale.

Vă amintim că mai multe descinderi au avut loc marți la trei cămine de bătrâni din Ilfov, unde au fost găsiți aproximativ 100 de vârstnici umiliți, flămânzi, neîngrijiți și lăsați în mizerie.

Anchetatorii spun că este vorba despre un grup infracțional organizat care a obținut un profit de peste 5 milioane de lei cu aceste azile.

 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close