Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Noi proteste la București, în Piața Universității, Cluj şi Constanţa

Noi proteste la București, în Piața Universității, Cluj şi Constanţa

Oamenii au ieşit în stradă, pentru a patra zi la rând, în Bucureşti, Cluj şi Constanţa pentru a protesta faţă de noile restricţi dispuse de autorităţi la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19.

Noi proteste la București, în Piața Universității, Cluj şi Constanţa
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    31 Mar 2021   •   20:53

Majoritatea protestărilor nu au mască de protecție şi nu păstrează distanțarea fizică. Manifestanții scandează împotriva autorităților, flutură steaguri tricolore şi fac zgomot cu vuvuzelele. Deocamdată, în Piață Universității sunt mai puțini oameni ca în zilele anterioare.

Bărbat pus la pământ şi reţinut de jandarmi la Constanţa, în cea de-a patra zi de proteste. Reprezentantul Jandarmeriei: "S-a pus singur la pământ!"

După stabilirea identităţii, el a fost eliberat. Din primele informaţii, cel reţinut temporar se numără printre organizatorii protestelor anti-restricţii la Constanţa, în ultimele zile iar jandarmii spun că tânărul ar fi refuzat să se legitimeze. La rândul său, tânărul imobilizat de jandarmi spune că n-a refuzat sa se legitimeze, dar a reacționat cu întârziere iar oamenii legii n-au mai aşteptat şi l-au pus la pământ.

Martori la scenă afirmă că tânărul ar fi informat protestatarii deja adunați în faţa Prefecturii Constanţa că forţele de ordine îi împiedică pe oameni să vină la manifestaţia din această seară.

Cert este că miercuri, la ora la care zilele trecute începeau protestele, s-au adunat în zona instituţiei menţionate mai puţini oameni, comparativ cu cei circa 200 cre au venit luni şi marţi. De regulă, după ce numărul participanţilor mai creşte, manifestanţii pornesc pe străzile oraşului scandând împotriva restricţiilor şi cerând demisia celor care au instituit noile măsuri.

Reprezentanţii forţelor de ordine susţin că incidentul a avut loc după ce un jandarm situat ruta de acces către locul de întâlnire al manifestanţilor a încercat să le explice acestora că nu au voie la protest cu arme albe şi materiale pirotehnice. Un protestatar le-ar fi comunicat pe un ton jignitor jandarmilor să meargă să vorbească cu şefii lor.

 

 

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close