Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Reacția PSD la minciunile lui Vlad Voiculescu

Reacția PSD la minciunile lui Vlad Voiculescu

Sorin Grindeanu l-a criticat, joi, la Antena 3, pe ministrul sănătății Vlad Voiculescu și a afirmat că este cel mai slab ministru aflat la conducerea acestui minister foarte important pentru România.

Reacția PSD la minciunile lui Vlad Voiculescu
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    08 Apr 2021   •   20:26

"Este evident că e un regres incredibil față de toți predecesorii pe care i-a avut Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. Dar, cred că trebuie să privim toată această problemă într-o cheie mai largă. Odată cu marele guvern tehnocrat din 2015 până în 2016 a venit și Vlad Voiculescu pentru prima dată la Ministerul Sănătății, deși nu îl recomanda absolut nimic. Mai mult decât atât, după alegerile locale, de la Primăria Municipiului București, ar fi vrut să fie viceprimar. Acum văd că deși sunt nenumărate exemple de lipsă evidentă de management a domnului Voiculescu cei din USR Plus se încăpățânează să țină de Vlad Voiculescu. Ca vicepreședinte PSD a putea să vă spun că mi-ar conveni să-l mai țină, pentru că orice zi în plus a lui acolo aduce puncte în minus actualei guvernări și lucrurile astea, ca adversar politic, ar putea să mă bucure. Dar nu așa trebuie privită problema", a spus Sorin Grindeanu, în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu ar putea fi demis de Florin Cîțu, Grindeanu a răspuns:

"E un Guvern de coaliție, dar primul-ministru are pârghiile necesare să meargă la acele celebre ședințe de coaliție care, dacă nu mă înșel, se țin în fiecare săptămână, luna, și să spună celor care l-au propus că așa nu mai merge și că acest domn trebuie a fi schimbat. Deci, ține și de domnul Cîțu, ține și de domnul Barna și într-un final să știți că ține și de domnul Orban ca președinte al partidului principal din arcul guvernamental.

Pentru că lucrurile nu pot fi schimbate, din ce am înțeles, conform regulilor, decât de cei care au propus persoana respectivă. Da, dar Guvernul e al României, nu există felii. Primul-ministru este pentru toți românii.

Vlad Voiculescu, prins cu minciuna de reporterii Antena 3

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Ordinul de ministru nu prevede faptul că morții de COVID trebuie îngropaţi fără haine, în saci, demonstrând, astfel, că nu ştie ce prevede documentul.

"Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor", a spus, joi, Vlad Voiculescu, răspunzând unei întrebări a presei.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor celor decedaţi de COVID şi îngropaţi fără haine, ministrul a spus că nu el a semnat ordinul şi că nu scrie nicăieri că acele cadavre nu pot fi îmbrăcate.

"Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine.

(...) Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor.

(...) Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea", a spus şeful de la Sănătate.

Apoi, reporterul Antena 3 i-a citit şefului de la Sănătate din Ordinul de ministru de anul trecut, iar Vlad Voiculescu a spus va reveni asupra lui și îl va citi.

În realitate, ordinul nr. 570 din 6 aprilie 2020 prevede acest lucru, însă ministrul Sănătăţii îl va schimba.

Vlad Voiculescu și-a cerut scuze după ce a fost prins cu minciuna: "Am preluat o informaţie greşită şi am insistat"

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi-a cerut scuze, astăzi, printr-o postare pe Facebook, după ce a fost prins cu minciuna de reporterii Antena 3, în direct, în timpul unei conferinţe de presă.

"Tocmai am avut o întâlnire cu Secretariatului de Stat pentru culte și reprezentanți ai cultelor din România în care s-a discutat despre accesul pacienților internați cu COVID-19 la asistență religioasă și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2.

Am căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Ritulul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege.

Am căzut de asemenea de acord în cadrul întâlnirii pe respectarea normelor și măsurilor de siguranță suplimentare propuse de Ministerul Sănătații.

P.S. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 'se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.' Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi", se arată în postarea ministrului Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu PSD Subiectiv
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close