Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Semne din discursul lui Putin care dezvăluie planurile în Ucraina | Analiza lui Silviu Predoiu, fost şef al SIE

Semne din discursul lui Putin care dezvăluie planurile în Ucraina | Analiza lui Silviu Predoiu, fost şef al SIE

Rusia nu reușește să avanseze în Ucraina, iar după data de 9 mai Putin şi-a redefinit cumva obiectivele prin discursurile pe care le-a susţinut. "Ideea este să citești ceea ce spune în mod corect", a precizat Silviu Predoiu, fost şef al SIE. Iată concluziile analizei sale.

Semne din discursul lui Putin care dezvăluie planurile în Ucraina | Analiza lui Silviu Predoiu, fost şef al SIE
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    13 Mai 2022   •   22:39

"În mod evident în balanța confruntării militare se regăseşte sprijinul cu echipamente militare de ultimă generație primită de Ucraina.

În primul rând hai să vedem ce se întâmplă în Harkov. În al doilea rând am urmărit discursul lui Putin că şi-a redefinit cumva obiectivele.

A dispărut Ucraina din discursul lui. Nu a menționat nici măcar o dată Ucraina şi a vorbit exclusiv de Donbass şi de Crimeea. Într-un fel ciudat s-a întors la discursul de dinainte de declanșare a conflictului.

Există acest obicei la oamenii cu o anumită putere să îşi anunțe intențiile. 

Ideea este să citești ceea ce spun în mod corect, ceea ce nu am văzut sincer în foarte multe ocazii.

S-a declanșat conflictul şi a început să vorbească numai de Ucraina şi Zelenski.

Acum, după discursul de pe 9 mai s-a întors la discursul de dinaintea războiului. A vorbit despre SUA, despre NATO despre Donbass şi despre Crimeea.

Mie mi se pare, citind ceea ce spune şi uitându-mă şi la atitudinea lui, că este o disponibilitate sugerată spre dialog, întorcându-se la oferta inițială.

Problema este identificarea moderatorului în acest dialog, pentru că în mod clar UE, SUA nu mai pot fi moderatori în acest moment. 

Turcia poate fi, China poate fi, important este să găsim o putere agreată de toată părţile şi de sponsorii Ucrainei.

În acest moment această bătălie nu e pierdută de nimeni şi nu poate fi câștigată de nimeni aşa cum arată. 

Ea poate doar continua şi asta ar fi varianta fericită, extinderea spre un conflict înghețat. Cea diferită este continuarea conflictului până în momentul în care, din disperare, se întâmplă un accident.

Deja se vorbeşte, ca şi cum nu ar fi foarte grav, că s-ar putea că avem de a face cu nişte lovituri nucleare tactice.

Pe mine mă îngrozește ușurința cu care s-a ajuns..adică se poate şi mai rău. Cât de rău şi până unde? De aceea spun că trebuie să găsim o formulă", a explicat Silviu Predoiu, fost şef al SIE, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: silviu predoiu Vladimir Putin NATO UE
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close